Futsal

2022.05.16. 20:11

Nyert a DEAC hazai pályán, megmaradt az esély a döntőre

A DEAC szoros mérkőzésen győzelmet aratott a tartalékos szombathelyiek ellen.

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata az NB I. felsőházának kilencedik fordulójában a listavezető Haladást fogadta hétfőn este a DESOK-ban. A cívisvárosi együttesnek volt miért visszavágnia a szombathelyieknek, hiszen legutóbb a Magyar Kupa fináléjában találkozott a két gárda, akkor hiába kezdtek jól Elek Gergő tanítványai végül simán, 8–4-es sikert arattak a zöld-fehérek.

A bajnokság idei kiírásában már háromszor találkoztak a felek, az alapszakaszban kétszer, míg a rájátszásban egyszer. A Haladás mindannyiszor győzni tudott a hajdúságiak ellen, szeptemberben 3–2-re, novemberben 5–3-ra, és márciusban 4–1-re. Az egyetemisták számára komoly téttel bírt a hétfői meccs, hiszen egy esetleges kiváló hajrával még a második helyre is esély mutatkozott.

Az előjelek alapján viszont egyértelműen nem a fekete-fehérek számítottak az esélyesnek, de a vendégeknél több kulcsjátékos is pihenőt kapott, ami bizakodásra adott okot.

A találkozó első találatára a hatodik percig kellett várni, ekkor a vendégek kényszerítőztek remekül, majd Szalmás lőtt nyolc méterről erősen a bal felsőbe. Az egyenlítés is hamar érkezett, Rodrigo szerzett labdát a vendégek térfelének közepén, ezt követően estében lőtt kapura, próbálkozása pedig a jobb kapufáról vágódott a hálóba. Bő öt perccel a szünet előtt a fordítás is sikerült a debrecenieknek, egy szépen felépített látványos támadás végén Berecz Rafaelnek gurították le a játékszert, ő pedig nem hibázott nyolc méterről. Alig telt el két minutum, Berecz ismét megvillant. Egy szabadrúgást passzolt elé Thiago, az egyetemisták 27-ese pedig a felső léc alá lőtt. A hajdúságiak megállíthatatlanok voltak, a 18. percben egy sarokrúgás után Vass Ottó szinte a félpályáról lőtt a kapu bal oldalába. Még a 20. minutumban Gerencsér talált be, ezzel kialakítva a 4–2-es félidei eredményt.

Forrás: Molnár Péter

A második játékrész közepénél egymást követően kétszer talált be a vendég csapat, előbb Hajmási, majd Gerencsér. A hazaiak azonban nem adták fel, a 44. percben Thiago szerezte vissza az előnyt.

Az eredmény ezt követően nem változott, így a DEAC 5–4-re legyőzte a Haladást.

A Debreceni Egyetem futsalcsapata a bajnokság utolsó fordulójában, jövő hét hétfőn a Veszprém otthonában vendégszerepel.

Arany Balázs

A tények

Férfi futsal NB I. felsőház, 9. forduló

DEAC–Haladás 5–4 (4–2)

Debrecen, DESOK Csarnok. Vezették: Kovács G., Muhari G., Goneth B.

DEAC: Krajcsi – Rodrigo, Thiago, Berecz, Szabó. Cserék: Tóth, Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Rácz, Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.

Haladás: Homlok – Szalmás, Hajmási, Papp, Henrique. Cserék: Horváth, Kovács, Knizs, Kiss, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Vincze, Vas. Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez.

Gólok: 0–1 Szalmás (6.), 1–1 Rodrigo (7.), 2–1 Berecz (14.), 3–1 Berecz (16.), 4–1 Vass (18.), 4–2 Gerencsér (20.), 4–3 Hajmási (41.), 4–4 Gerencsér (41.), 5–4 Thiago (44.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában