Futsal

2022.05.15. 16:43

Micsoda bravúr: a kupa után a bajnoki címét is megvédte a DEAC!

Egy héttel a kupagyőzelem után a bajnoki címet is megszerezte a Debreceni Egyetem NB I.-es női futsalcsapata, miután 6–0-ra legyőzték a Budaörsöt a finálé harmadik összecsapásán.

Forrás: Czinege Melinda

A Pest megyeiek győzelmi kényszerben voltak, hiszen a mérkőzés előtt az egyik fél három győzelméig tartó párharcban 2–0-ra vezetett Quirikó Vivien alakulata, azaz hajdúsági siker esetén bajnokavatás, vendégdiadal esetén pedig a párviadal folytatása következett.

Horváth Viktória szép lövése vezette fel a találkozót, és az azt követő sarokrúgás után máris megszerezte a vezetést a Debrecen, a csapatkapitány Üveges Katalin távoli lövésével (1–0, 2. perc). Ezt követően Torma Lilla, a fekete-fehérek kapusa bizonyította többször is, miért stabil tagja a válogatott keretnek. A vendégek igyekeztek irányítani a játékot, a hazaiak pedig kontrákkal operáltak. Ez mennyire jó elképzelés volt azt bizonyította az 5. perc: Horváth Viktória szerzett labdát, Nagy Anikóhoz továbbította, ő önzetlenül visszapasszolt a közben óriási helyzetbe kerülő cívisvárosiak 21-séhez, aki közelről nem is hibázott, megduplázva a DEAC góljainak számát (2–0).

Előnyük birtokában még nyugodtabbá váltak Krascsenics Csilláék, többször is formás támadásokkal veszélyeztették a megcsappant lelkesedésű budaörsiek kapuját. Aztán talán némileg csökkent a hazaiak koncentrációja is, és bizony újfent Torma Lillának kellett résen lennie.

Fordulás után Horváth Viktória egy szép cselsorozat után megszerezte a második gólját a meccsen, komoly előnyhöz juttatva csapatát (3–0).

Ez a a találat végleg eldöntötte a találkozó és a bajnoki cím sorsát, ezt követően felszabadult, helyenként igen látványos támadásokat vezettek a játékot egyre jobban élvező hazaiak.

A játékrész feléhez közeledve Gajzágó Flóra lőtte ki a felső sarkot egy szabadrúgásból végképp gálává változtatva az összecsapást. Pócsik Lívia és Üveges Katalin újabb gólja már tényleg a hab volt a tortán, melyet követően jogosan szólt a Bajnokcsapat! és a Szép volt csajok! rigmus.

Ezzel a sikerrel történelmi tettet hajtottak végre a női futsalosok, hiszen a bajnokságban és a kupában is megvédték az elsőségüket. 

A bajnokcsapat tagjai az érmeket Kozma Mihálytól, az MLSZ futsal szakágának vezetőjétől vették át.

MSZ

Női futsal bajnoki döntő, 3. mérkőzés

DEAC–BUDAÖRS-ENDO PLUS SERVICE 6–0 (2–0)

DEAC: Torma – Krascsenics, Üveges, Fülöp, Horváth. Cserék: Tóth N., Pócsik, Kajári, Nagy, Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikő Vivien

Budaörs: Csizmók – Fábián, Koch, Kiss, Tell. Cserék: Kajdy, Kardosi, Bede, Sitku, Tóth E., Egri. Vezetőedző: Korozmán Krisztián

Gól: 1–0 Üveges (2.), 2–0 Horváth (5.), 3–0 Horváth (23.), 4–0 Gajzágó (29.), 5–0 Pócsik (37.), 6–0 Üveges (40.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában