U18

2022.03.03. 14:12

Nem sikerült visszavágni Grúziának a keddi vereségért

A magyar válogatott végig fölényben futballozott, de nem tudta kihasználni a helyzeteit.

Két kiállítás után sem született magyar gól

Forrás: Molnár Péter

A magyar labdarúgó-válogatott U18-as korosztálya Grúziát fogadta barátságos mérkőzésen csütörtökön délelőtt Debrecenben. A két együttes kedden mérte össze erejét, akkor a vendégek 1–0-ra győztek Balmazújvároson Begrationi büntetőjével. A mieink keretében egyébként négy debreceni futballista kapott helyet. A frissen igazolt és az NB I.-ben debütált Rácz Balázs, Fábián Bence, Lénárt Gábor és Sipos Szabolcs. Előbb említett két fiatal játszott a felek előző meccsén.

 

A magyarok kezdőjében két debreceni futballista kapott helyet, Sipos, valamint Lénárt. Az időjárás igazán kedvező volt, a fiatal tehetségek napsütéses időben csaphattak össze. A találkozót a piros mezes hazaiak kezdték jobban, az első tíz percben nyomás alá helyezték a grúzokat, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. 

 

A játékrész felét követően sem változott jelentősen a meccs képe, Oross Márton tanítványai domináltak az összecsapáson. Az első helyzetre a 24. percig kellett várni, ekkor Tarcson Ákos kapott labdát a bal szélen, majd biciklicselekkel betört a tizenhatoson belülre, végül próbálkozása a kapu előtt elment keresztbe. A georgiaiak mestere végig hangos utasításokkal látta el fiait, amely jól hallható volt, hiszen az időpontnak is köszönhetően nem sokan látogattak ki csütörtök délelőtt a Nagyerdei Stadionba. 

 

 

A második komolyabb lehetőség Dénes Vilmos előtt adódott, miután a bal oldalon Gruber Zsombor passzolta középre laposan, de Dénes magasan fölé célzott a kapunak tizenegy méterről. A 38. minutumban ismét veszélyeztettek a mieink, a félpályás labdaszerzés után Tarcson tört be a büntetőterületen belülre, majd éles szögből lőtt, a vendégek kapusa mindössze kiütni tudta a középre tartó próbálkozást. 

 

A szünet előtt még Gruber végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkáról, lövése laposan a bal alsóba tartott, de Makatsaria szögletre ütötte a labdát. A negyedórás pihenőre így 0–0-s állással mehettek a felek.

 

Rácz is érkezett

 

A második játékrészre kettőt cserélt a vendégek edzője, Kartvelishvili és Morchiladze hagyták el a pályát, helyükre Gurtskaia, valamint Bartia érkeztek. A második negyvenöt perc első negyedóra ismét magyar fölényt hozott, de helyzetek nélkül. 

 

A 60. minutumban cserélt mindkét fél, a vendégeknél lement Khabuliani, őt Gotsiridze váltotta, míg a mieinknél hármat is változtatott Oross Márton. Tóth Rajmund, Tarcson, illetve Dénes hagyták el a játékteret, helyüket Artner Dávid, Mitring Zsombor, valamint a Loki tehetsége, Rácz Balázs vették át. 

 

Öt perccel később a játékvezető második sárga lappal kiállította Bagrationit, miután Baktit csúnyán felvágta a tizenhatos előterében. Majd nem sokkal ezt követően Khinazishvili is piros lapot kapott reklamálásért. 

 

A 74. percben ismét cserélt a magyar csapat, elhagyta a pályát Sipos és Szijjártó, helyükre Jurek Gábor, illetve Kiss Norbert érkeztek. A második játékrész helyzeteket tekintve  eseménytelenül zajlott, a magyar válogatott kettős emberelőnye nem mutatkozott meg a helyzetek számában, mindössze a labdabirtoklásban. A találkozó 0–0-s végeredménnyel ért véget.

 

A magyar csapat előreláthatólag májusban lép pályára következőnek Málta válogatottja ellen idegenben. Arany Balázs

 

U18-as barátságos mérkőzés
 

Magyarország – Grúzia 0–0 (0–0)
 

Debrecen, Nagyerdei Stadion.
 

Magyarország: Mergl – Kaján, Lénárt, Tarcson (Mitring, 60.), Bakti, Gruber, Sipos (Jurek, 74.), Babós, Szijjártó (Kiss, 74.), Tóth (Artner, 60.), Dénes (Rácz, 60.). Szövetségi edző: Oross Márton

 

Grúzia: Makatsaria – Gognadze, Pirtakhia, Morchiladze (Bartia, 46.), Bagrationi, Tsulukidze, Khizanishvili (Gurtskaia, 46.), Latsabidze, Datuashvili, Kartvelishvili, Khabuliani (Gotsiridze, 60.). Szövetségi edző: Lasha Pirtskhalaiashvili

 

Mesterszemmel
 

Oross Márton: Sajnálom, hogy kettős emberelőnyben sem sikerült felőrölni az ellenfelet, a vendégek megszállták a kapujuk előterét, mi pedig nem voltunk kellően hatékonyak a támadóharmadban. Tanulnunk kell ebből a két mérkőzésből, nem elég mezőnyfölényt kialakítani, a helyzeteket be is kell lőnünk, felállt védelem ellen hatékonyabban kell támadnunk a kaput. A nemzetközi mérkőzések tapasztalata segít a fejlődésben, meggyőződésem, hogy ha néhány játékelemben előre tudunk lépni, akkor a gólok sem fognak elmaradni, és szép jövő várhat erre a korosztályra.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában