Jégkorong

2022.03.01. 21:41

Megvan az első győzelem a DEAC-nál!

Egy rendkívül küzdelmes és feszült találkozón, hosszabbítást követően 3–2-re nyert a DEAC Újpesten.

Forrás: Napló-archív

A DEAC jégkorongosai, miután a Titánok ellen múlt héten kiharcolták a rájátszásba jutást, kedden este meg is kezdték az Újpest elleni párharcot. A tét az elődöntőbe kerülés, amit négy győzelemmel harcolhat ki valamelyik gárda. Az első találkozót Újpesten játszották a felek.

 

A hajdúságiak már az ötödik percben megszerezték a vezetést: Sági lövését hárította Rajna, de a kipattanót a hálóba ütötte Turcotte. A lilák továbbra is sok hibával hokiztak, többször támadásépítés közben adták el a korongot, amiből kontrázhatott a DEAC. Egy ilyen alkalmával Klimek előre passzába szerencsétlenül nyúlt bele az egyik hazai védő, a korong pedig Turcotte elé csorgott, aki a másik irányba elmozduló Rajna mellett könnyedén megduplázta a vendégek előnyét. Így 2–0-s debreceni vezetésnél jött az első szünet.

 

Az UTE felszívta magát az öltözőben, mert érezhetően jóval nagyobb lendülettel folytatták a második harmadban, mint ahogy abbahagyták az elsőben. Többet támadtak a hazaiak, és a 27. percben szépíteni is tudtak Stadel révén, így egyre csökkentették a különbséget. A debrecenieknek nagy lehetősége volt ismét növelni az előnyüket, hiszen Kiss Roland szabálytalanságát követően Turcotte lőhetett büntetőt, azonban Rajna bravúrral védett.

 

Az utolsó játékrészben kiélezett csata zajlott a jégen, de egészen sokáig nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a felek. Az újpestiek aztán egyre inkább növelték a nyomást a Hetényi kapuján, és Németh egy távoli lövéséből sikerült is egyenlíteni az 53. percben. Mivel maradt a 2–2 a rendes játékidőben, ezért jöhetett a hosszabbítás, amelyben hasonlóan nagy küzdelem volt a jégen, de jött Klimek gólja, amivel megnyerte a DEAC az első felvonást.

 

A párharc szerda este folytatódik, ezúttal is az Újpesti Jégcsarnokban csapnak majd össze a felek. 

 

Bakos Attila

 

Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés – EL231
 

UTE–DEAC 2–3 (0–2, 1–0, 1–0, 0–1)
 

Budapest, Újpesti Jégcsarnok, 450 néző. Vezették: Soós Dániel, Korbuly Dániel.
 

Gól: 0–1 Turcotte (5.), 0–2 Turcotte (16.), 1–2 Stadel (28.) 2–2 Németh (53.) 2–3 Klimek (71.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában