Autósport

2022.03.04. 12:02

KZ Invest Kupa: megkezdődik az autós száguldás

A már klasszikusnak számító kabai helyszínen indul a versenysorozat.

Forrás: Napló-archív

Véget ért a hosszúra nyúlt holt idény a technikai sportok szerelmesei számára: a hét végén, március 6-án, vasárnap 10 órától elstartol a KZ Invest Kupa autós körverseny első fordulója Kabán. Nagy hagyományokkal rendelkezik a cukorgyár területén megrendezendő megmérettetés, amit a versenyzők és a nézők is nagyon szeretnek. A pilóták azért kedvelik ezt a régi, klasszikusnak számító erőpróbát, mert többféle talaj váltja egymást, ami komoly kihívás elé állítja őket. A szervezők gondoskodtak a kilátogató szurkolókról is, hiszen biztonságos helyről nézhetik a száguldó versenyautókat. Az előzetes nevezések alapján nyolcvanan adták le indulási szándékukat a szezon első viadalára. A lebonyolítási rendszer alapján minden pilótának négy lehetősége lesz a lehető leggyorsabban megtennie a kijelölt pályát.

 

A kabai verseny a hat fordulóból álló széria első állomása, ezért minden egyes megszerzett pont nagy jelentőségű a végelszámolást illetően. A tervek szerint ebben az idényben hat versenyen mérhetik össze tudásukat a résztvevők, három alkalommal Kabán, kétszer a hajdúhadházi Dakar Ringen, egyszer pedig a már hagyományosnak mondható nyíregyházi viadalon füstöltethetik a gumikat a pilóták.

 

HBN 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában