Kézilabda

2022.03.17. 13:35

A DEAC egy félidőn át tartotta a Budakalászt

Bíró Imre tanítványai a második játékrészben kevésbé jól használták ki a helyzeteiket.

Forrás: Napló-archív

Az NB I.-es Budakalász együttesét fogadták a DEAC kézilabdázói a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén szerda este. Remek rajtot vettek a debreceniek, az esélyesebbnek számító vendégek ellen négy perc után 3–0-ra vezettek. Az előnyt a félidő nagy részében sikerült is tartaniuk, ám a játékrész hajrájában fordított ellenfél, és a szünetre kétgólos fórral vonulhattak.

 

A folytatásban az erős kerettel érkező Pest megyeiek már nem bíztak semmit a véletlenre. Első osztályú rutinnal rendelkező játékosaikkal magabiztos második félidei teljesítmény nyújtva 37–26-ra megnyerték az összecsapást.
A találkozó másnapján a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre értékelte csapata teljesítményét a Naplónak. 

 

– Bár egy mérkőzés hatvan percig tart, ez két külön meccs volt. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, illetve az ellenfelünk sem kapcsolt még rá. A második játékrészben is megvolt a megfelelő mennyiségű próbálkozásunk, ám ezek kevésbé bizonyultak hatékonynak. Továbbá, a budakalásziak jelentős erőket mozgósítottak a folytatásban, amellyel eldöntötték az összecsapást. Régebben nem voltak ennyire érezhetőek az osztálykülönbségek, sajnos ma már ezek nehezen eltüntethetőek egy meccs erejéig is – mondta az edző, aki hozzátette, hogy a szerdai mérkőzés, illetve a pénteki visszavágó jó felkészülés lehet a hátralévő bajnoki küzdelmekhez.

 

A párharc második meccsét pénteken 17 óra 30 perctől rendezik. 

 

AB
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában