DVSC

2022.02.06. 14:00

Szécsi: jó volt látni, hogy csúsztunk-másztunk egymásért és a győzelemért

A Loki által hét közben gyakorolt támadójáték már a pályán is visszaköszönt a Fehérvár ellen.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A DVSC futballcsapata szombat este a Fehérvár otthonában játszott bajnokit, amelyen bravúros, 2–1-es győzelmet aratott. Az első negyvenöt percben a meccs képe nem a debrecenieknek kedvezett, folyamatos nyomás alá helyezte Szabics Imre együttese Dzsudzsák Balázsékat. A hajrában aztán meg is szerezte a vezetést a hazai együttes, egy szöglet után Alef vette be Hrabina Alex kapuját. Meglepetésre viszont alig három perc kellett a Lokinak és máris egyenlítettek. Ugrai Roland a bal szélen bepasszolta a labdát a tizenhatos előterébe, ahol Szécsi Márk két védő között betört, majd húsz méterről bombázott a kapu bal oldalába.

A második félidőben az egyenlítés ellenére sem változtak a pályán látottak, a székesfehérváriak rohamoztak, egészen az utolsó húsz percig, onnantól fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását a hajdúsági alakulat. Ennek a 86. percben lett meg az eredménye, a fiatal Baráth Péter a jobb oldalról laposan adott középre, Szécsi pedig berobbant, majd lőtt. Kovács csak beleérni tudott a labdába, így fordítottak és győztek a piros-fehérek. Ezzel a sikerükkel előreléptek a tabella nyolcadik helyére a cívisvárosiak, eltávolodva öt pontra a kiesőzónától.

 

A találkozót követően a duplázó Szécsi Márk értékelte teljesítményüket a Hajdú-bihari Naplónak. – Nagyszerű mérkőzést játszottunk szombat este, és örülök, hogy három ponttal térhettünk haza.

Jó volt látni, hogy csúsztunk-másztunk egymásért és a győzelemért.

1–0-s hátrányból fordítottunk, ami szerintem nem kis dolog, főleg a Fehérvár otthonában. Elsősorban a védekezésünkön volt a hangsúly, hogy minél stabilabbak legyünk hátul, miután ezt sikerült megvalósítani az elmúlt találkozókon, a támadások is előtérbe kerültek. Amiket a hét közben gyakoroltunk a támadójátékban, azok most visszaköszöntek a fehérvári összecsapáson, ez fejlődés volt számunkra – fogalmazott a futballista.

Szécsi Márk elmondta, hogy a meccsük előtt tudták, a Gyirmót győzött az Újpest ellen, ezzel felzárkóztak, így egyértelműen győzelmi céllal léptek pályára. – A győriek sikere mellett természetesen azért is szerettünk volna nyerni, hogy eltávolodjunk a kiesőzónától, ez szerencsére összejött, jelenleg öt pontra megléptünk az utolsó két együttestől. Minden találkozón a három pontot akarjuk megszerezni, így tudunk egyre fentebb lépkedni a táblázaton, de továbbra is az első számú célkitűzésünk a biztos bennmaradás elérése – zárta gondolatait a debreceni labdarúgó.

 

A DVSC következő bajnokiját a Mezőkövesd ellen játssza a Nagyerdei Stadionban szombaton délután.

 

Arany Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában