Labdarúgás

2022.02.05. 21:43

Megtört a hétéves átok: legyőzte a Loki a Fehérvárt

A debreceniek hátrányból felállva, többször is nyomás alá helyezve a fehérváriakat fordítottak.

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

A DVSC labdarúgócsapata a MOL Fehérvár otthonába látogatott az OTP Bank Liga 19. fordulójában szombat este. A összecsapást megelőzően a hajdúságiak egy Kisvárda elleni 0–0-val kezdték az esztendőt, míg a székesfehérváriak egy vereséggel indították az évet a Puskás Akadémia vendégeként. A Loki vezetőedzője, Joan Carrillo a kapuban, valamint a védelemben nem változtatott a múlt hétvégi összeállításhoz képest, viszont a középpályára bekerült David Babunski Varga József helyére, illetve kimaradt még Soltész Dominik, őt Dorian Babunski váltotta. A piros-kékek kezdőcsapatában ott volt a friss igazolás, Shabanov, aki az ukrán Dinamo Kijevtől érkezett. A cívisvárosi labdarúgók nem kisebb feladat előtt álltak, mint megszakítani a hétéves nyeretlenségi sorozatot a Fehérvár ellen. Külön pikantériája volt a meccsnek, hogy Carrillo mester visszatért korábbi sikerei helyszínére, Fehérvárra. A mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy a Gyirmót legyőzte az Újpestet, így a debrecenieket egy hely és két pont választotta el a kiesőzónától.

Az összecsapást megelőzően verekedés történt a lelátón a két szurkolótábor között, a helyi erők biztonsági emberei nem, de a rendőrök megakadályozták a nagyobb bonyodalmakat.

A Loki 4-5-1-es felállásban vágott neki a találkozónak. Az első negyedórában a sárga lapoké volt a főszerep, a lehetőségekből nem alakultak ki ziccerek, viszont a hazaiak mezőnyfölényeben játszottak. A félidő felére közel hetven százalékosra növekedett a piros-kékek labdabirtoklása, míg a debreceniek a térfelükön sem sokszor mentek át. A meccs első komolyabb helyzete Dárdai előtt adódott, aki a tizenhatoson belül remekül fordult le védőjéről, majd éles szögből vette célba a kaput, Hrabina Alex a lécre ütötte a lövést. A 32. percben megszerezte volna a vezetést a Fehérvár, a tizenhatos jobb szélén kapott labdát Lednev, aki laposan passzolt középre, Petrjak pedig a kapu bal oldalába lőtte a labdát. Viszont néhány perc elteltével a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mivel leshelyzet előzte meg a gólt. A 40. minutumban Nego kapott labdát a büntetőterületen belül, de a lövése a becsúszó Charleston da Silva lábában elakadt. Az ebből következő szögletből azonban már betalált Szabics Imre gárdája, Lednev ívelt középre, Alef pedig zavartalanul bólinthatott a kapu jobb oldalába. Az előny azonban nem tartott sokáig, a Loki első helyzetéből ugyanis egyenlített. Egy bal oldali akciónál Ugrai Roland adta tovább a labdát Szécsi Márknak, aki két védő között könnyedén átbújt, majd húsz méterről pontosan lőtte a bal alsóba. Az első játékrészben nem változott már az állás, így 1–1-es eredménnyel mehettek negyedórás pihenőre a felek.

 

A második játékrészre egyik vezetőedző sem cserélt, így változatlan felállásban futottak ki a csapatok. A második negyvenöt perc elejét nagyon megnyomta a hazai csapat, jelentősen magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, melynek köszönhetően több veszélyes lehetőség is adódott előttük. Az 58. percben Szabics cserélt elsőként, Géresi érkezett Lednev helyére. A 61. percben a Loki kapott szögletet, amelyet Dzsudzsák Balázs ívelt be, majd Dorian Babunski fejelt a kapura, Kovácsnak nagyot kellett védenie. A DVSC edzője, Carrillo hármascserére szánta el magát a 63. minutumban, David Babunskit Bódi Ádám, Charlestont Ferenczi János, és Poór Patrikot Baranyai Nimród váltotta. Nyolc perccel később a hazaiak szakvezetője is változtatott két helyen, Dárdait és Zulj lement, helyükre Nikolics, valamint Szendrei érkeztek. A 74. percben két Loki helyzet is volt egymás után. Elsőként Dzsudzsák lőtt huszonhárom méterről, okosan helyezve, de Kovács szögletre tolta. A csapatkapitány sarokrúgása után Deslandes fejelt, de a labda kicsivel fölé ment. A hajdúságiak edzője kihasználta maradék cseréit a 78. percben, Ugrai, valamint Dorian Babunski ment le, helyettük Varga József és Bévárdi Zsombor folytatta. A 82. minutumban Petrjak ívelt be Szendreinek, aki néhány méterről fejelhetett, Hrabinának kellett bravúrt bemutatnia. A 86 percben megszerezte a vezetést a DVSC, hozzá kell tenni, egyáltalán nem érdemtelenül. A hazai tizenhatoson belül Dzsudzsák passzolt Baranyainak, a beadását követően pedig Szécsi lövésébe csak beleérni tudott a kapus, ezzel fordított a hajdúsági együttes. A hosszabbításban a fehérvári publikum már nem marasztalná sokáig Szabics Imre vezetőedzőt. A ráadásban már nem változott az eredmény, a debreceniek 2–1-re megnyerték az összecsapást, amellyel előreléptek a tabella nyolcadik helyére.

Forrás: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A DVSC következő bajnokiját egy hét múlva játssza a Nagyerdei Stadionban a Mezőkövesd ellen. 

 

Arany Balázs

OTP Bank Liga 19. forduló

 

MOL FEHÉRVÁR–DVSC 1–2 (1–1)

 

Fehérvár, MOL Aréna Sóstó, 2065 néző. Vezették: Bogár G., Vígh-Tarsonyi G., Király K.

 

Fehérvár: Kovács – Nego, Fiola, Shabanov, Heister – Lednev (Géresi, 58.), Zulj (Szendrei 71.), Alef, Petrjak – Kodro, Dárdai (Nikolics, 71.). Vezetőedző: Szabics Imre

 

DVSC: Hrabina – Poór (Baranyai, 63.), Deslandes, Pávkovics, Charleston (Ferenczi, 63.) – Szécsi, Baráth, Da. Babunski (Bódi, 63.), Dzsudzsák, Ugrai (Bévárdi, 78.) – Do. Babunski (Varga, 78.). Vezetőedző: Joan Carrillo

 

Gól: Alef (42.), illetve Szécsi (45., 86.).

 

Mesterszemmel

 

Szabics Imre: Értetlenül állok a végeredmény előtt, fogalmam sincs, hogy tudtuk ezt a találkozót elveszíteni. Gratulálok a Debrecennek, de már az első félidőben ki kellett volna végezni az ellenfelet. Szomorú vagyok a történtek miatt.

 

Joan Carrillo: Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is lett. Sokat dolgozott a csapat a győzelemért, nagyon büszke vagyok a játékosokra. Mindenki végig hitt a sikerben, nagyon fontos három pontot szereztünk. Ez a győzelem a szurkolóink számára és számunkra is sokat jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában