Videóval

2022.02.06. 08:58

Lelátói balhé a Vidi–Lokin: közleményt adott ki a hazai klub

„Elhatárolódunk a történtektől, és mélységesen elítéljük az abban részt vevők erőszakos cselekedetét” – írták.

Forrás: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Mint arról beszámoltunk, a DVSC 2–1-re legyőzte a MOL Fehérvárt szombat este, azonban még a kezdő sípszó előtt a lelátó egy része is megvívta a maga meccsét: verekedés történt ugyanis a két szurkolótábor között, a helyi erők biztonsági emberei nem, de a rendőrök megakadályozták a nagyobb bonyodalmakat.

 

A Csakfoci cikkében rámutat, a közvetítés során már látni lehetett, hogy a rendőrök felsorakoztak.

A mérkőzés kommentátora, Hajdú B. István elmondta, a két tábor a szektorokat leválasztó kerítésen át kezdett verekedésbe, amikor csak pár biztonsági ember volt a szektorban.

 

Fehérvár: megdöbbentő és elfogadhatatlan

 

Az esettel kapcsolatban a hazai klub közleményt jelentetett meg honlapján. Ezt alább teljes terjedelmében olvashatják.

 

„A szombat esti MOL Fehérvár FC - DVSC mérkőzést megelőzően olyan sajnálatos események történtek a lelátón, amelyek klubunk számára elfogadhatatlanok.

 

Megdöbbentő és elfogadhatatlan az a helyzet, amit a hazai- és vendégszurkolók egyes csoportjai idéztek elő a mérkőzés kezdetét megelőzően. Elhatárolódunk a történtektől, és mélységesen elítéljük az abban részt vevők erőszakos cselekedetét.

 

A két szurkolótábor viselkedése szembement minden olyan értékkel, amelyet a klubunk képvisel. Ahogyan eddig, úgy a jövőben is arra törekszünk majd, hogy a mérkőzés iránt érdeklődő békés többség kulturált körülmények között tudjon szurkolni kedvenc csapatának, akár a riadalmat keltő személyek kizárásának árán is.

 

Mindent el fogunk követni azért, hogy ilyen események ne fordulhassanak elő a jövőben stadionunkban” – zárul a klub közleménye.

 

A két csapat októberi, Debrecenben lejátszott bajnokija előtt is egymásnak feszült a két tábor, akkor a Kartács utca és a Doberdó utca kereszteződésénél történt verekedés.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában