Jégkorong

2022.02.24. 21:18

DEAC: megvan a harmadik győzelem és a rájátszás!

A Debrecen 5–2-re nyert Székesfehérváron, így továbbjutott a playoffba.

A DEAC jégkorongozói csütörtökön este a Titánok elleni playoff-kvalifikációs párharc harmadik meccsét játszották, ezúttal Székesfehérváron. Az első találkozón könnyedén, a másodikon nagy csatában nyert a hajdúsági együttes, így meg volt az esélye arra, hogy bejusson a rájátszásba.

 

A dunántúli együttes utolsó lehetősége volt, hogy egyáltalán az esélyük megmaradjon a továbbjutásra. Így kifejezetten lelkesen kezdték az összecsapást, és ennek eredményeként a 6. perc legelején Ambrus révén meg is szerezték a vezetést. A Debreceni Egyetem együttesének a játéka akadozott, sok volt az eladott korong az első harmadban. Az első fordulást követően aztán egy másik DEAC jött ki a jégre, folyamatosan egyre nagyobb nyomást gyakorolva a Titánokra. Az egyenlítés hamar összejött, Kuleshov révén, aztán Turcotte a 33. minutumban már vezetést szerzett a vendégeknek, a nem sokkal később pedig Molnár lőtte be a harmadik debreceni találatot.

 

Az utolsó játékrészben Turcotte, majd Spirko révén végleg eldöntötte a párharcot a cívisvárosi alakulat. A  lelkes a hazaiaknak már csak a szépítésre futotta Dudkin révén. 5–2-es győzelmével, 3–0-s összesítéssel bejutott a rájátszásba a DEAC!

 

BA

 

Borítókép: Napló-archív

 

A tények

 

Erste Liga rájátszás-kvalifikáció, EL225

 

Titánok–DEAC 2–5 (1–0, 0–3, 1–2)

 

Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 500 néző. Vezették: Babic Vladimir, Németh Márton

 

Gól: 1–0 Ambrus (6.), 1–1 Kulshov (24.), 1–2 Turcotte (33.), 1–3 Molnár D. (36.), 1–4 Turcotte (46.), 1–5 Spirko (54.), 2–5 Dudkin (60.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában