Ökölvívás

2022.02.08. 07:31

Bernáth Attila ott akar lenni a torna fináléjában

A tehetséges ökölvívó heti tíz edzéssel készült a Bocskai-versenyre.

Bernáth Attilának (kékben) jól sikerült a felkészülése

Forrás: Napló-archív

A debreceni Bernáth Attilának nem kell utazási nehézségekkel foglalkoznia a Bocskai István-emlékverseny rajtja előtt, hiszen hazai ringben bokszolhat. A 21 éves sportolónak a legjobb évei következnek, és ezúttal teljesen egészségesen, remek munkát végezve indulhat a tornán. 

 

Jó alapokat szerzett 

 

Bernáth Attila a 2017-es ifi-Eb-ezüstérmét követően egy évvel később ifjúsági Európa-bajnok lett, és 2019-ben a Bocskain is sikeresen kezdett első felnőtt évében, amikor a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Tavaly szeptemberben áttört egy gátat, amikor megnyert egy boszniai nemzetközi tornát, és a belgrádi világbajnokságon is remekül szerepelt, a legjobb tizenhat között egy hajszálon múlt csak a továbbjutása. 

 

A fiatal ökölvívó a szövetség oldalának nyilatkozott a torna előtti napokban. – A felkészülés utolsó hetei nagyon jól teltek. A Bocskai-emlékverseny fontos számomra, ezúttal szeretnék mindenképpen valami nagyot alkotni, mint 2019-ben. Nem volt semmilyen sérülésem, és betegségem sem, teljesen egészséges vagyok. Napi két edzésem volt, összesen heti tíz, a hétvégéken pedig igyekeztem feltöltődni a családdal. Úgy érzem, mindent megtettem azért, hogy ez eredményben is kijöjjön a tornán. A védekezésre sok időt fordítottunk a tréneremmel az elmúlt pár hónapban, ez volt a legfontosabb. Már az országos bajnokságon is észrevettem, hogy amit gyakoroltam, nagyon sokszor meg is tudtam valósítani versenyhelyzetben is. Azt gondolom, hogy a Bocskai döntőjében a helyem, és ezt bizonyítani is akarom majd Debrecenben – nyilatkozta a bokszoló.

 

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában