Vívás

2022.02.22. 19:07

A DEAC-os Dávid László lett a hónap utánpótlásedzője

Az egyetemi klub vívószakosztályának trénere nyerte meg először a díjat.

Ünnepélyes keretek között, a Magyar Sport Házában adták át A hónap utánpótlásedzője januári díját az alapító Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria képviselői. Az első alkalommal odaítélt kitüntető címet a DEAC vívószakosztályának edzője, Dávid László kapta – írja az utanpotlassport.hu nyomán a DEAC hivatalos honlapja.

 

Az idén alapított díj első kiírásának három jelöltje Dávid László debreceni vívó-, Gór-Sebestyén Júlia budapesti műkorcsolya- és Kocsis Tamás körmendi kosárlabdaedző volt. A kuratórium döntése alapján a januári elismerést – és az azzal járó 200 ezer forintot a DEAC 38 éves trénere érdemelte ki.

 

A Dávid László tevékenységéhez köthető, januárban elért eredmények közül kiemelkedik, hogy Battai Sugár Katinka a hónap elején Budapesten rendezett junior világkupaversenyen aranyérmes lett, csakúgy, mint a decemberi, Sosnowiecben lebonyolított korosztályos vk-viadalon. Januárban a fiatal ott volt a plovdivi felnőtt világkupán, ötödik helyen végzett felnőtt női csapatban is, egyéniben pedig nyolcaddöntősként zárt a Tbilisziben tartott – szintén felnőtt – vk-viadalon.

A fiatalok felkészítésében elsődlegesnek tartom az állandóságot és a következetességet

– fogalmazta meg edzői hitvallását Dávid László. – A cél, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, és megtanuljanak jó döntéseket hozni a versenyszituációkban. Ha ez sikerül, az eredmény is jönni fog, bár az utánpótláskorban nem az a legfontosabb, hanem a minél magasabb szintű technika elsajátítása – tette hozzá.

 

A fotó forrása: utanpotlassport.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában