Kosárlabda

2022.01.22. 20:22

Sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el a DEAC

A Debreceni Egyetem sokszor pontatlanul játszó kosárlabdacsapata 89–73-ra kikapott Körmenden.

Forrás: Napló-archív

A kosárlabda Tippmix Férfi NB I. A 19. fordulójában a DEAC-Tungsram a Körmend otthonába látogatott szombat este. A két együttes azonos mutatókkal állt a bajnokságban a találkozó előtt, úgyhogy egy igazi kiélezett csatára lehetett számítani, ráadásul egyik csapat sem legjobb formában várta a bajnokit. Mivel az előző két meccsüket egyaránt elveszítették, így biztosak lehettünk benne, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért a felek.

 

Érezhetően feszülten kezdett mind a két együttes, sok hibát követtek el támadásban a hazaiak és a vendégek is. A Körmend kezdte el hamarabb összeszedni magát White vezetésével, a debreceniek továbbra is gyakran szórtak el labdát az ellenfél palánkja alatt, de játékrész második felére némileg ők is magukra találtak. Így minimiális, kétpontos körmendi előnynél jött kis szünet. Kifejezetten rosszul folytatódott a DEAC számára a mérkőzés a második negyedben, támadásépítés közben több alkalommal adták el a labdát, amiből könnyen kontráztak Antonis Constantinides tanítványai. Ráadásul ha a DEAC eljutott a palánkig, ott meg olyannyira nem ment a dobás, hogy az egész játékrészben csak és kizárólag büntetőből találtak be, és egyetlen akcióból szerzett pontot sem jegyezhettünk fel melléjük. Ennek a „bravúrnak” az lett az eredménye, hogy a kétpontos hátrányból tizennyolcas lett a félidőre, 43–25-ös állásnál vonultak szünetre a csapatok.

 

A fordulást követően nem sokat változott a helyzet, de legalább már akcióból is sikerült kosarat dobniuk Haginséknak. A Körmend tovább növelte az előnyét és már közelített a különbség a 30 ponthoz, amikor leginkább Aska vezérletével egyszer csak megindult fölfele a debreceni gárda, és elkezdett zárkózni ellenfelére. Az utolsó negyedben nagyot harcoltak Polyák Lászlóék, majdnem 10 alá küzdötték a különbséget, azonban annál közelebb nem jutottak a hazaiakhoz. A végére elfáradó debreceni együttes 89–73 arányban kikapott a végig vezető ellenfelétől, és ez így már sorozatban a harmadik veresége Jorgosz Vovorasz együttesének a bajnokságban. Legközelebb jövő héten szombaton lépnek pályára az egyetemisták, akkor a Kaposvár látogat az Oláh Gábor utcára. 

 

Bakos Attila

A tények

 

Egis Körmend – DEAC-Tungsram 89–73(18–16, 25–9, 24–28, 22–20)

 

Tippmix Férfi NB I. A, 19. forduló

 

Körmend, Városi Sportcsarnok. Vezették: Földházi Tamás Péter, Tóth Cecília, Nagy Viktor (Forrai Sámuel)

 

Körmend: Stokes 7, White 14/3, Martinez 4, Ferencz 12/3, Gordon 14, Csere: Takács 6, Savic 17/9, Henry 13, Herczeg 2. Vezetőedző:  Antonis Constantinides.

 

Debrecen: Thames 14/6, Kerpel-Fronius G. 3/3, Kovács -, Drenovac 10, Tóth 13, Csere: Valerio-Bodon 4/3, Hagins 9/6, Aska 17, Polyák 3/3, Dzeletovic. Vezetőedző: Jorgosz Vovorasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában