Itt lehet a kupadöntő?

2022.01.31. 16:32

Erre még nem volt példa a Főnixben

Kósa Lajos: a Főnix Arénában rendezhetik meg a férfi jégkorong Magyar Kupát.

A DEAC kupagyőztes jégkorongcsapata | Forrás: Nemzeti Sport-archív

Mint ismert, hatalmas csatában nyerte meg a férfi jégkorong Magyar Kupa döntőjét a DEAC a Fehérvár AV19 ellen, ezzel a debreceni alakulat címvédőként hódíthatta el ismét a trófeát. Erre a kupa történelme során, nem mellesleg 2012 óta, nem volt példa. A sikeres címvédést követően azonban pletyka szintjén felmerült, hogy módosítani kellene a szabályrendszeren, hiszen a DEAC sikerének csak kevés debreceni örülhetett a kupa helyszínén, annak ugyanis Székesfehérvár adott otthont. 

 

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke a Napló érdeklődésére elmondta:

a DEAC kezdeményezte a jégkorongszövetségnél azt a módosítást, amely lehetővé tenné, hogy az aktuális kupagyőztes előjogot formálhasson a rendezvény helyszínének kijelölésére.

- Amennyiben ezt elfogadja a szövetség, abban az esetben biztosra vehető, hogy a következő férfi jégkorong Magyar Kupa helyszíne a Főnix Aréna lesz – szögezte le Kósa Lajos. - Nemzetközi tornákat ugyan rendeztek itt, játszott a válogatottunk is a Főnixben, de nem volt magyar jégkorongesemény az arénában, így ez mindenképpen egyedülálló lehetőség.

Ha minden jól megy, jövő februárban a kupát, mondhatni hagyományőrző jelleggel, Debrecenben szervezhetjük

– zárta a szövetségi elnök.

 

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában