Győzelem!

2022.01.23. 19:49

Jégkorong: újra csodát tett a DEAC!

Emberfeletti küzdelemben, 4–3-as győzelmet aratott a Debreceni Egyetem gárdája a Fehérvár felett a Magyar Kupa döntőjében.

Forrás: MTI / Vasvári Tamás

A DEAC jégkorongcsapata a DVTK felett aratott szombati győzelmével bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, amelyben a Ferencvárost lelépő Fehérvár együttesével kellett megküzdeniük a trófeáért. A kora délutáni bronzmeccsen a Fradi 4–3-ra győzött a miskolci Jegesmedvék ellen. A tavalyi, debreceni döntőben már sikerült a bravúr az egyetemistáknak és legyőzték az osztrák Ligában vitézkedő együttest. A kupában már 2012 óta nem volt címvédés, ezt a negatív sorozatot szerette volna megszakítani a hajdúsági együttes.
 

A találkozó egészen nagy iramban indult, György József tanítványai már első pillanattól kezdve meg akarták mutatni, hogy felveszik a kesztyűt a nevesebb ellenféllel szemben. Sőt! A 10. percben Gőz ívelt kapura messziről, amibe Spirko nyúlt bele bravúrosan ezzel megszerezve a vezetést a DEAC-nak. Ezt követően egy kontra végén Dalecky messziről szúrta rá a korongot Tirronen kapujára, azonban Kuleshov közbepiszkált, így megduplázta előnyét az egyetemi gárda. Hetényi elképesztő védéseket mutatott be az első harmadban, így szünetre meg is őrizte 2–0-s előnyét csapata.
 

Forrás: MTI / Vasvári Tamás

A második játékrészben jól folytatta a DEAC-osok, miután emberelőnybe kerültek Vokla lövését védte Tirronen, de a kipattanót Novotny közelről bepofozta a kapuba, így már 3–0 volt a javukra. A fantasztikus védekezésnek és Hetényi hárításainak hála sokáig bírták a cívisvárosiak, azonban a 30. percben Németh révén szépítettek Kevin Constantine fiai.
 

A mindent eldöntő harmadik játékrész elején emberhátrányba került Kloz kiállítását követően, ami sokba került a hajdúságiaknak, mert Erdély révén feljöttek 3–2-re a fehérváriak. Gőzéknek továbbra is hatalmas rohamoknak kellett ellenállniuk, az Alba Volán pedig elképesztő energiákat mozgatott meg az egyenlítés érdekében. Meg is lett az eredmény: Petan engedett lőtt egy bombagólt, amivel egalizált a Fehérvár. A végén az 58. percben Sági révén visszavette a vezetést a DEAC, és végéig hősiesen őrizve előnyét ismét megnyerte a Magyar Kupát.

 

Bakos Attila

 

A tények
 

Jégkorong Magyar Kupa - döntő
 

Hydro Fehérvár AV19–DEAC 3-4 (0–2, 1–1, 2–1)

 

Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok. Vezették: Pálkövi Zsombor, Rencz Dániel
Gól: 0–1 Spirko (10.), 0–2 Kuleshov (16.) 0–3 Novotny (24.), 1–3 Németh (30.), 2–3 Erdély (45.), 3–3 Petan (49.), 3–4 Sági (58.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában