Labdarúgás

2021.11.29. 14:31

DVSC: félig üres a pohár

Gróf Dávid szerint nagyobb koncentráltsággal elkerülhették volna a paksi egyenlítést.

DVSC-Paksi FC NBI.

Fotó: Nemzeti Sport / Kovács Péter

Az idény második egymás elleni bajnokiján is döntetlent játszott a DVSC és a Paks. Az ezúttal a hajdúságiak pályaválasztása mellett zajlott múlt vasárnapi ütközet 1–1-es végeredményt hozott a Nagyerdei Stadionban. Mindkét gól az első játékrészben esett, előbb Ugrai Roland szerzett vezetést a Lokinak a 20. percben, ám a szünet előtti pillanatokban a vendégek csatára, Ádám Martin kiegyenlített. A mérkőzésen az első félidőben több nagy bravúrt is bemutatott Gróf Dávid, mellyel meccsben tartotta a piros-fehéreket, ennek ellenére a Hajdú-bihari Naplónak kissé bosszúsan nyilatkozott a hálóőr.

– Egész héten azt gyakoroltuk, hogy miként támadjuk a gyors kontráinkkal a paksiak védelmének gyengébb pontjait, sajnos nem elégszer használtuk ki ezek a lehetőségeket – elevenítette fel a mérkőzést Gróf. – Tudtuk, hogy nagyon veszélyes, erős csatárai vannak Bognár György csapatának, akik a testi erejüket is használva igyekeznek majd támadni a kapunkat. Én is jól ismerem őket, már sokszor játszottam ellenük, igazából csak tettem a dolgomat, örülök, hogy ezzel segíteni tudtam a csapatot. Az első félidőben több lehetőségük volt a vendégeknek, ám nagyon sajnálom, hogy miután Ugrai Roland szép góljával megszereztük a vezetést, nem sikerült megtartanunk az előnyt. Nagyobb koncentráltsággal elkerülhettük volna a gólt, és akkor lehet, a második játékrész máshogy nézett volna ki – elemezte a kapus.

Lapunk arról is kérdezte Grófot, az új edző, Joan Carrillo érkeztével mennyiben változott a labdakihozatal, hiszen míg korábban mindig a védőktől indult a támadásépítés, az elmúlt két meccsen inkább a kapuskirúgásokból láttunk többet.

– Joan Carrillo meccs közben rám bízza, mikor, hogy döntök a labdakihozatalról. Ahogy a szituáció hozza, ha azt látom, hogy necces lenne hátulról megpróbálni a támadásépítést, akkor inkább hosszabb labdával igyekszem megjátszani valamelyik csapattársamat. A mérkőzés képe alapján reális a döntetlen, ám mégis félig üres a pohár, mert nyerni akartunk, hazai pályán meg főleg.

„Olyan szituációban vagyunk, hogy az egy pontokkal nem sokkal vagyunk beljebb”

– nyilatkozta Gróf Dávid.

Szombat délután az ugyancsak a bennmaradásért küzdő ZTE-hez látogat a DVSC. Gróf szerint emiatt gyakorlatilag dupla jelentősége lesz a meccsen szerzett pontoknak, így nem lehet más a Loki célja, mint a győzelem megszerzése.

MSZ

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/grof-david-hosszu-napon-vagyunk-tul-de-szerencsere-mindenki-jol-van-5869253/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/uj-taggal-bovult-a-loki-csalad-5866676/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában