Kosárlabda

2021.10.09. 20:13

DEAC: a nehézkesen megszerzett szülinapi ajándék

Kicsit olyan volt ez, mint amikor egy férfi hetekig keresgél ajándékot karácsonyra vagy születésnapra, de a végén csak kialakul a dolog.

Fotó: Kiss Annamarie

A Sopron KC csapatát fogadta szombat este a DEAC NB I.-es kosárlabdacsapata az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A születésnapos Dzseletovics (borítóképünkön) is ott volt azon kosarasok között, akik hozzájárultak a hazaiak tízpontos vezetéséhez (13-3) már a harmadik percben. Az első negyed forgatókönyve nem éppen szokványosan alakult: hol nyílt az a bizonyos olló a debreceniek irányába, hol pedig záródott, mindenesetre tíz percnyi játékidő után 28-15-ös eredményt mutatott az eredményjelző.

A második játékrész nem indult pontzuhataggal, főleg nem az egyetemisták részéről, hozott egy 6-0-s periódust a Sopron, az első DEAC-kosárra pedig majdnem három percet kellett várni. Ez fel is ébresztette Milenko Topics tanítványait, megalkuvást nem tűrően ment előre a győzelemért a cívisvárosi alakulat. Az olykor-olykor éledező nyugatiak próbálták tartani a lépést Tóth Ádámékkal, a nagyszünetre sikerült is feljebb zárkózniuk, a DEAC fórja hat egységre olvadt (43-37).

Forgott a „kocka”

A harmadik negyedben is nehezen indultak be a hazaiak, kicsivel több mint két perccel a játékrész kezdete után már egy ponttal át is vette a vezetést a Sopron KC (43-44). Hibák következtek ezután mindkét oldalon, mintha ráfeszült volna mindkét gárda az iksz közeli állásra. A kérdés az volt, melyik csapat tud ebből az állapotból hamarabb kilábalni, a harmadik etap végére olybá tűnt, hogy a debreceniek, 59-54-es állás előzte meg a negyedik negyedet ugyanis.

Ahogy ajándékkeresésnél csak az utolsó pillanatban jön a legjobb ihlet a férfiaknak, úgy alakult a mérkőzés véghajrája is a Debreceni Egyetem alakulatának: bőven akadtak izgalmak az utolsó játékrészre, ugyanis fej-fej mellett haladt a két csapat, de végül meglett a hazai győzelem (79-72).

Palánki István

A tények

Kosárlabda NB I/A, 5. forduló

DEAC-Sopron 79-72 (28-15, 15-22, 16-17, 20-18)

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 700 néző. V.: Cziffra, Rácz, Nyilas

DEAC: THAMES 11/6, Polyák 3/3, Valerio-Bodon 3/3, Dzeletovics 9, Tóth 6, Csere: DRENOVAC 21/6, Kerpel-Fronius G. 2, ASKA 11, Lapornik 13/9. Vezetőedző: Milenko Topics

Sopron: Halász 2, MYERS 17/6, Takács 3/3, Sitku 9/3, Montgomery 9, Csere: FORD 14/12, Collins 14/6, Werner 4. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában