Interjú

2021.09.29. 13:59

Németh Krisztián: „Jelenleg a Loki a legjobb választás a felépítésem érdekében”

A magyar válogatott futballista a hazatéréséről, a Lokiról és a nemzeti csapatról is megosztotta a véleményét.

Forrás: dvsc.hu

Fotó: Picasa

Közel tíz év után tért vissza az NB I.-be a jelenleg 32 esztendős Németh Krisztián, akinek a múlt héten jelentette be a leigazolását a DVSC. A támadó csodálatos nemzetközi karriert tudhat maga mögött, hisz többek között Amerikában, Hollandiában, Görögországban és Katarban is letette a névjegyét. A magyar válogatott futballistával a dvsc.hu készített interjút.

Németh Krisztián már lassan egy hete Debrecenben van, ezzel kapcsolatban elmondta, nagyon jól sikerült az első néhány nap. Voltak számára már ismerős arcok, hiszen a Loki keretében több olyan játékos is van, akivel már futballozott a válogatottban. Emellett a körülményekről is beszélt. – Korábban is hallottam már, hogy a debreceni körülmények nemzetközi szintűek, a pallagi edzőközpont is minden igényt kielégítő, szóval abszolút adottak a feltételek ahhoz, hogy visszaszerezzem a régi formám, és ismét a pályán legyek.

A válogatott játékos arról is részletesen megosztotta véleményét, miért nem volt csapata az elmúlt kilenc hónapban. – Január 1-től nem volt szerződésem a Columbus Crew-nál, a koronavírus-járvány miatt pedig a megszokottnál később kezdődött az amerikai bajnokság, így eléggé elhúzódott, hogy megoldást találjunk. Úgy voltam vele, hogy nyárig kihúzom csapat nélkül, de utólag belegondolva, nagyon hosszú idő volt. Az volt a célom, hogy Amerikában maradjak, de nem sikerült, majd jött a debreceni lehetőség, és úgy gondoltam, belevágok.

„Tőzsér Dániel sportigazgatóval, Huszti Szabolcs edzővel, és Dzsudzsák Balázs csapatkapitánnyal is beszéltem többször, és egyértelműen megerősítettek abban, hogy jelenleg a Loki a legjobb választás a felépítésem érdekében.”

Német Krisztián a helyszínen tekintette meg a Loki kisvárdai szereplését, amely kapcsán elmondta, hogy milyen volt újra NB I.-es találkozón lenni. – Rég láttam már élvonalbeli meccset úgy, hogy kötődöm egy csapathoz. Egyelőre még csak a lelátóról követtem az eseményeket, de nyilván fájt a vereség. Az első félidő alapján megérdemelten vezettünk, viszont kár az utolsó percben bekapott gólért. Véleményem szerint a döntetlen lett volna az igazságos eredmény.

A támadó egyébiránt a külföldi karrierje során is figyelemmel kísérte a magyar élvonal küzdelmeit. – Az időeltolódás miatt nyilván nehezebb volt követni, de azért egy-két összefoglalót megnéztem utólag. A 12 csapat nagyon közel van egymáshoz a tabellán, és emelkedett a színvonal is. Sok jó külföldi labdarúgó van az élvonalban, de minél több magyar játékosra lenne szükség.

Németh Krisztián arról is beszélt, van-e visszaút számára a magyar válogatottba, ahol eddig 37-szer lépett pályára. – Nem gondolkozom ezen jelenleg, és nem is tartom reálisnak, hisz sok időt hagytam ki.

„Arra törekszem, hogy a DVSC-nél minél jobban megerősödjek, és jó játékkal, gólokkal, gólpasszokkal segítsem a csapatot.”

Ha ez sikerülne, minden bizonnyal a kapitány is látná, onnan pedig már csak rajta múlik, számít-e rám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában