salakmotor

2021.09.10. 09:48

Debreceniek is húzzák a gázt a nagyhalászi oválon

A bajnoki érmek sorsáról dönt az utolsó forduló szombaton.

Fotó: Napló-archív

Végéhez érkezik a salakmotoros magyar-szlovák-szlovén egyéni bajnokság küzdelemsorozata, Debrecen, a szlovákiai Zsarnovica és a szlovéniai Krsko után Nagyhalászban méri össze erejét a pontvadászat mezőnye a hét végén.

A három nemzet bajnokságának utolsó viadalát szombaton 15.15-től rendezik a nyírségi településen, ahol a SpeedWolf Debrecen két vaspapucsosa, Magosi Norbert és Kovács Roland is motorra ül.

Szlovén dominancia

Az eddigi három fordulót követően kirajzolódott, hogy magyar versenyzőnek nem lesz esélye beleszólni a három nemzet közös bajnokságának dobogós küzdelmeibe, sőt az is egyértelmű, hogy három szlovén áll majd az emelvényre a széria végén. Az aranyéremre Matic Ivacic és Nick Skorja pályázik, míg a harmadik helyért Denis Stojs és Anze Gramek párbajozik. Ez a derbi jó esélyt nyújt a szlovéneknek arra, hogy felkészüljenek a Speedway Of Nations (csapat-világbajnokság) elődöntőjére, amit szeptember 18-án rendeznek a lettországi Daugavpilsben. (Ivacic, Skorja és Grmek képviseli déli szomszédainkat a világeseményen.)

Nyílt a küzdelem

A magyar bajnokság állása is nagy küzdelmet sejtet, ugyanis a jelenleg élen álló Fazekas Dennis mindössze két ponttal, azaz egyetlen helyezésnyi különbséggel előzi meg Kovács Rolandot és a magyar licensszel induló bolgár Milen Manevet. Miután Magosi kihagyta az első, debreceni fordulót, illetve Zsarnovicán nem tudott minden futamában starthoz állni, így elszálltak az esélyei a jobb eredmény eléréséhez összesítésben. Ettől függetlenül biztosak lehetünk benne, hogy Magosi mindent elkövet azért, hogy jó eredménnyel zárja a küzdelemsorozatot, míg Kovácsnak azért kell a lehető legjobb formáját nyújtania, mert komoly lehetősége nyílt a bajnoki elsőség megszerzésére.

Fontos tudni, hogy a közös bajnokság és a magyar pontvadászat versenykiírásában az szerepel, hogy holtverseny esetén különfutam dönt a dobogós helyek sorsáról.

BN

A tények

A magyar-szlovák-szlovén bajnokság állása:

1. Matic Ivacic (szlovén) 56 pont,

2. Nick Skorja (szlovén) 54,

3. Denis Stojs (szlovén) 43,

4. Anze Gramek (szlovén) 42,

5. Fazekas Dennis (magyar) 31,

6. Milen Manev (bolgár) 30,

7. Kovács Roland (magyar) 29,

10. Bárány Márk (magyar) 19,

11. Magosi Norbert (magyar) 16,

13. Üveges Szabolcs (magyar) 14,

15. Füzesi Richárd (magyar) 5.

A magyar bajnokság állása:

1. Fazekas Dennis (Arenamoto/Nagyhalász) 54 pont,

2. Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) és Milen Manev (Nagyhalász) 52-52,

4. Bárány Márk (Arenamoto) 40,

5. Üveges Szabolcs (Arenamoto) 34,

6. Magosi Norbert (SpeedWolf Debrecen) 29,

7. Füzesi Richárd (Arenamoto) 12.

Borítókép: Kovács Roland (balra) és Magosi Norbert szombaton bizonyíthatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában