Továbbra is támadni fognak

2021.08.13. 09:43

Megyei bajnokság: Farkas Zoltán vezetőedző bízik benne, a középmezőnyben végez az Egyek

A hétvégén kezdetét veszi a megyei első osztályú bajnokság.

A piros mezes egyekiek már várják a bajnoki rajtot | Fotó: Karcag és Környéke Programok és Hírek-archív

Ebben a szezonban is 16 csapat vesz részt a küzdelmekben, köztük a megyei másodosztály első két helyezettjével, és a Nagyrábé helyett induló, a tavalyi eredményei alapján kieső helyen végzett Hajdúböszörménnyel. Tavaly a Hajdúszoboszló kimagaslott a mezőnyből, idén várhatóan nem lesz ilyen domináns gárda, a feljutásra leginkább az előző idényben elöl végzett csapatoknak lesz esélye.

A piros mezes egyekiek már várják a bajnoki rajtot | Fotó: Karcag és Környéke Programok és Hírek-archív

Régi vágyuk teljesült

Az elmúlt szezonban a DSC-SI mögött a másodosztály második helyén végzett az Egyeki SBSE gárdája, és ezzel kivívta a feljutást az első osztályba. Roppant izgalmasan alakult a véghajrá, hiszen a Felső ág rájátszásának utolsó, tizedik fordulója előtt a DSC-SI-nek 37, míg az Egyeknek, és a Nagyrábénak 35–35 pontja volt. Aztán a debreceniek éppen a Nagyrábé pályáján lettek bajnokok, az egyekiek pedig a Konyárt múlták felül idegenben megszerezve az ezüstérmet. A Hajdú-bihari Napló Farkas Zoltánt, az egyekiek edzőjét kérdezte a szezonrajtról.

– Régi vágyunk teljesült a feljutással – ismertette a szakvezető. – Első évben a biztos bennmaradást tűztük ki célul. A feljutó csapatra alapozunk, hárman elköszöntek, hárman jöttek, de közülük kettő visszatérő: egyikük saját nevelésünk, a másik pedig már három évet védett nálunk korábban. Mellettük a szomszédvár Tiszacsegéről igazoltunk egy középpályást – sorolta az edző.

Szórakoztatni a nézőket

Az egyekiek heti kettőt edzenek, ugyanis a munka mellett nem tudnak többet vállalni a játékosok. A felkészülési időszakban ez kiegészült heti egy összecsapással. Négy gyakorlómérkőzést játszott a gárda megfelelő erősségű ellenfelekkel, a Besenyőtelket, az Újszentmargitát és a Sajószögedet legyőzték, egyedül a karcagiaktól kaptak ki. Farkas Zoltán elmondta, amit remélt, nagyjából visszaköszönt a meccseken.

– Próbáljuk a saját futballunkat játszani. Mindig támadó felfogásban lépünk pályára, mert sokgólos meccsekkel szeretnénk szórakoztatni a közönséget. Ezt az elvet nem adjuk fel idén sem. Korábban is figyeltem már az első osztályt, nem mondom, hogy mindenkiből naprakészek vagyunk, de azért tudjuk, mely csapatok az erősebbek, és kik a mi kaliberünk. A Balmazújváros, Monostorpályi, DASE hármas biztos, hogy ott lesz az első ötben, a kiesőkre sportszerűtlen lenne tippelnem, abban bízom, hogy mi nem leszünk érintettek benne, és a középmezőnyben végzünk – zárta gondolatait Farkas Zoltán.

Az egyekiek az első fordulóban a Balmazújvárost fogadják vasárnap 17 órától a helyi sportpályán.

MSZ

A bajnokság csapatai

1. Balmazújváros

2. Vámospércs

3. Berettyóújfalu

4. DASE

5. DEAC II.

6. Derecske

7. DSC-SI

8. Egyek

9. Hajdúböszörmény

10. Hajdúnánás

11. Hajdúsámson

12. Kaba

13. Monostorpályi

14. Nyíradony

15. Püspökladány

16. Sárrétudvari

Farkas Zoltán tippjei

Sárrétudvari–Vámospércs 1–1

Püspökladány–Hajdúnánás 1–3

Berettyóújfalu–Hajdúsámson 2–1

Derecske–Nyíradony 3–1

H.böszörmény–Monostorpályi 1–4

DSC-SI–DEAC II. 1–2

DASE–Kaba 2–2

Egyek–Balmazújváros 2–1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában