Vízilabda

2021.07.15. 13:00

DVSE: rövid szünet után megkezdődött a munka

Donka Szilárd erőnléti edző egyik célja, hogy a bajnokság kezdetére azonos szintre kerüljenek a vízilabdázók.

Fotó: DVSE

A DVSE OB I.-es csapatánál is zajlik a munka, a gárda hétfőn kezdte a felkészülést száraz és medencés edzésekkel. Az elsőosztályú tagságát osztályozón meghosszabbító együttesnél jelentős változások történtek a nyáron, Miroslav Bajin vezetőedző elköszönt, helyét a korábbi csapatkapitány, Süveges Máté veszi át.

Donka Szilárd | Fotó: DVSE

A játékosállományban is történtek cserék, távozott Krasznai Bendegúz, Nagy Norbert, Oltean Sebastian és Tőzsér Dávid. Az érkezési oldalon egyelőre három vízilabdázó található a listán: Fülöp Bence, Somlai Tamás és Török Béla, utóbbi a következő héten kapcsolódik be a tréningekbe. A BL-győztes, többszörös magyar bajnok 30 éves Fülöp a Szentestől igazolt a debreceniekhez, a balszélső, hátsó átlövő poszton bevethető játékos korábban többek között a Szolnok, a Honvéd és a Vasas színeiben is játszott már. A 28 esztendős Somlai három év után erősíti ismét a DVSE-t, a balkezes jobbszélső a szegediektől igazolt vissza. A világbajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa és LEN Kupa-győztes 31 éves Török Egerből érkezett a piros-fehérekhez, és hátsó átlövőként erősíti majd a Debrecent.

A Hajdú-bihari Napló Donka Szilárd erőnléti edzőt kérdezte arról milyen munka vár a játékosokra az elkövetkező időszakban. A szakember elmondta, a hét elején felmértek, majd elkezdődött a kéthetes periódusokra bontott felkészülés.

– Tizenhat játékossal kezdtük el a munkát több csoportban – ismertette a tréner. – Bár nem volt egyéni program előírva a vízilabdázóknak, a csapat zöme jó erőben tért vissza. A sikerrel megvívott osztályozó miatt a tavalyi keretből nálunk maradóknak eleve csak három hét pihenő jutott, így nem is nagyon volt idő leépülniük, az új játékosoknál azonban vegyesebb a kép. Az első időszakban elsősorban a saját testsúlyos edzésekre fektetjük a hangsúlyt, Süveges Máté edzővel megbeszéltük az első két hét feladatait és majd ennek a periódusnak, valamint a felmérések eredményeinek kielemezése után állítjuk össze a második időszak munkáját. Itt rengeteg mindent figyelembe kell venni, ki milyen állapotban van, ki az, aki sérülésből épült fel, vagy éppen még mindig nem teljesen egészséges. Az első négy hetet teljes erőbedobással végezzük fizikai szempontól, aztán egyre inkább a taktikai elemek kerülnek előtérbe, majd a végén következik a frissítés. A cél, hogy a bajnokság kezdetére azonos szintre kerüljenek a vízilabdázók – nyilatkozta Donka Szilárd.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában