kézilabda

2021.07.19. 20:14

A maximumra törekednek a DEAC játékosai

Hétfőn megkezdte a felkészülést a Debreceni Egyetem férfi kézilabda csapata a következő NB I. B-s szezonra.

DEAC-kézilabdaedzés

Fotó: Kovács Péter

Bíró Imre gárdája rendkívül motiváltan, céltudatosan állt bele a munkába, és nem mellesleg megerősített kerettel. Nemrégiben a 202. NB I.-es mérkőzést maga mögött tudó Balázs Sándort jelentették be új igazolásként, majd őt új emberként Boros Tamás követte, aki Debrecenben nevelkedett, felnőtt pályafutása során pedig eddig csak élvonalbeli kluboknál szerepelt kapusként, hétfőn pedig a korábbi 14-szeres magyar válogatott jobbátlövőt, a debreceni születésű Rédei Istvánt. Az erősítések, és a kézilabdázók első edzéshez való hozzáállása után nem is lehet kérdéses, hogy a legmagasabb osztályba való feljutás a célja a DEAC-nak.

– Nincs kimondva célként a feljutás, az viszont igen, hogy minden meccsen mindenki a maximumot nyújtsa – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Bíró Imre, a DEAC vezetőedzője. Megkérdeztünk azért tőle, hogy mégis miben látja az esetleges feljutás lehetőségét, érdekes választ kaptunk. – Ebben a bajnokságban a feljutás záloga a jó egyéni teljesítmény lehet, illetve a kiváló csapatmunka, de ez nem csak ránk, hanem a többi együttesre is igaz – mondta.

A DEAC és a szezon is megújul

A hétfőn kezdődött felkészülésről azt mondta a tréner, hogy a legfontosabb feladat a csapat összekovácsolása lesz, de szerinte olyan játékosokat sikerült igazolniuk, akik mellett egyértelműen ott van a rutin és a tapasztalat. – Van olyan kézilabdázónk, aki játszhatott is Balázs Sasával, Rédei Istvánnal, vagy épp ellenük, de van olyan is, aki akkoriban még a kiságyban volt.

Végül arra is kitért a mester, hogy támadásban teljesen meg szeretne újulni, és bár az elmúlt szezonban is pozitív képet mutatott összességében a csapat, szeretné, ha ezúttal még gördülékenyebb lenne minden. – Nem kell senkit háromszor elfenekelni, mint Ludas Matyit, de egyszer lehet, hogy igen, a siker érdekében! Nem tudom, hogy mire számíthatunk a Fraditól, és ne felejtsük el, hogy a keleti régióban kap helyet a két NB I.-es kieső, a Cegléd és az Orosháza is, fej-fej melletti harcra számítok a feljutás kapcsán, mely egyelőre még teljesen megjósolhatatlan – mondta.

Az új szezon érdekessége az lehet, hogy újragondolták a Magyar Kézilabda Szövetségnél a versenykiírást. Létrehoznak majd egy felsőházi rájátszást, ahova keletről is és nyugatról is öt-öt csapat kerül majd be természetesen az alapszakaszbeli helyezések alapján (ebből az is kiderül, hogy az alapszakasz kétcsoportos lesz), ott az ellenkező országrész együtteseivel mérkőzik meg mindenki oda-visszavágós rendszerben, és az első két helyezett jut fel az NB I.-be. Leírva ez szépen és egyszerűen hangzik, az izgalmakra majd a pályán kerül leginkább sor, abban azonban biztosan nem lesz hiány, jó kis szezonnak nézünk elébe.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában