igazi csapatjátékos

2021.07.07. 08:30

A kilencéves Czencz Milán lett a DLA U10-es korosztály legjobb focistája

A Komádiban lakó kisfiú élete a foci körül forog.

Czencz Milán a szobájában, a díjai körében | Fotó: Rozsik Rita

A szezon végén Milán elnyerte a 2011-es korosztályban a Casemiro-díjat, amelynek oklevelét edzői, Ignáth Sándor és Rácsai Lajos adták át az ifjú focistának. „A csapat szíve és lelke. Mindig a legjobbat nyújtja, fáradhatatlanul dolgozik, nemcsak saját, hanem társai hibáját is kijavítja. Bárhol legyen rá szükség, a pályán kiemelkedő teljesítményt nyújt. A kudarc nem opció számára” – olvasható az oklevél mellett az edzői jellemzésben.

Czencz Milán a szobájában, a díjai körében | Fotó: Rozsik Rita

– Nagyon örültem, hogy a június 1-jén megrendezett Debreceni Labdarúgó Akadémia ünnepségén, ahol minden korosztály legjobbját díjazták, az U10-es korosztályban megkaptam a 2020–21-es szezon legjobb játékosának járó kupát. A díjat Bernáth Csaba, a Loki volt játékosa adta nekem át – mondta boldogan Milán, amikor a sikereiről kérdeztük. – Két éve részt vettem a Loki nyári táborában Budapesten, akkor mikor a Groupama Arénában a Ferencváros–Ludogorec (bolgár) BL-selejtezőjét tartották. A táborozók közül sorsolással döntötték el, kik kísérhetik be a pályára a játékosokat. Én is a szerencsések között lehettem, hatalmas élmény volt számomra – folytatta és hozzátette, hogy 2019-ben ő volt a tábor legjobb játékosa.

Az iskolában is jól teljesít

Milánnak nagyon szoros időbeosztással kellett végigvinni az iskolai tanévet, hiszen a komádi Sulyok István általános iskolában tanul, de egy héten négy délután Debrecenben edzett az Akadémián. Mindezek mellett jó tanulmányi eredménnyel végezte a tanévet. Elmondása szerint sokszor fáradt volt, de bírja a tempót, szereti a focit és az edzéseket. Az őszi, téli és tavaszi időszakban futsal-, míg nyáron futballmeccseket játszanak szerte az országban.

A szabadidejéről kérdezve elmondta, nem foglalkoztatják a számítógépes játékok. A televízióban csak a focit nézi, jelenleg az Európa-bajnokságot követi nyomon. Mindene a futball, otthon is rúgja a labdát, többnyire négyéves kishúgával, aki nagy drukkere bátyjának. A nyara sem eseménytelen, hiszen táborban, meccseken, válogatón vesz majd részt.

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában