jönnek a mieink

2021.06.14. 16:00

Szoros meccset, nagy küzdelmet és magyar gólt vár Bücs Zsolt a portugálok ellen

Kedden kora este bemutatkozik Marco Rossi magyar válogatottja.

Felcsút 20180721 Labdarúgás 2018 OTP Bank Liga NB1 NBI Puskás Akadémia DVSC Debrecen Bücs Zsolt Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Kedden 18 órától a magyar labdarúgó-válogatott számára is elkezdődik az Európa-bajnokság, Portugália lesz az ellenfelünk. Legutóbb a 2016-os kontinensviadalon csoportelsőként jutottunk tovább Izland, Portugália, és Ausztria előtt. Akkor az F csoport utolsó mérkőzésén 3–3-as döntetlent értünk el Cristiano Ronaldóék ellen, akik végül megnyerték a tornát.

„Akkor sem sokan gondolták, hogy lehet esélyünk bármire is, mégis megmutattuk, az akkori 3–3 után bármi megtörténhet most is”

– mondta el Bücs Zsolt, lapunk Eb-szakértője. A korábbi kétszeres válogatott labdarúgó kiemelte, hogy nagy öröm neki is ismét Európa-bajnokságon látni a magyarokat, az pedig csak még nagyobbat nyom a latban, hogy jó ideje veretlenek vagyunk. Legutóbb 2020. szeptember 6-án Oroszországtól szenvedtünk hazai pályán 3–2-es vereséget. – Marco Rossi olyan együttest rakott össze, mely jól szervezett, és stabil a védekezése, akár ez lehet a játékunk kulcsa is az idei kontinenstornán – mondta el a DVSC utánpótlásedzője. Bücs Zsolt hozzátette, hogy a védelemben Willi Orbán meghatározó játékos, akár vezéregyéniség is lehet, de Szalai Attila is fejlődött annyit az elmúlt időben, hogy stabilan lehet rá számítani, akár a nehezebb szituációkban is jó döntésekkel rukkol elő. – A hátsó alakzatnál a bal oldal a kérdéses, nem lepődnék meg azonban rajta, ha Schön Szabolcs lehetőséghez jutna, és még azon sem, ha tökéletesen meg is állná a helyét a poszton – vélekedett az 57 éves szakember. A támadósorról azt mondta, hogy Szalai Ádám játékához nem férhet kétség, mellette pedig akár Nikolicsot is el tudja képzelni hosszabb távon is.

Esélyeink, lehetőségeink

„Nem kerültünk egyszerű csoportba, de talán egy Eb-n nincs is olyan, hogy könnyű egy kvartett. Három topcsapattal mérkőzünk meg, akik közül egy a végén mindenképp rosszul jár, hiszen a legszerencsésebb helyzetben is legfeljebb a harmadik helyen tud végezni az F jelű négyesben”

– mondta el Bücs Zsolt. A tréner arról is beszélt, hogy a portugáloknál akár Cristiano Ronaldo, akár Bruno Fernandes is képes bármikor váratlant húzni, arról nem is beszélve, hogy képesek eldönteni egy-egy mérkőzés sorsát is, viszont szerinte a nézők már akkor is boldogok lesznek, ha jól játszik a nemzeti csapatunk, illetve ha gólt szerzünk. – Nagyon optimistának kell lennie ahhoz valakinek, hogy a továbbjutás járjon a fejében, de miért is ne álmodhatnánk nagyokat?! Tippelni nem szeretek, de a kedd esti összecsapástól szoros mérkőzést várok, nagy küzdelmet, és magyar gólt – fejezte be gondolatmenetét Bücs Zsolt. Portugáliától a 2016-os csodálatos 3–3 után 2017-ben vb-selejtezőn szenvedtünk egy 3–0-s és egy 1–0-s vereséget. Itt az ideje tehát újra valami nagyot húzni!

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában