futsal

2021.05.10. 17:44

Óriási lökést adhat a siker a lányoknak

Üveges Katalinnék megünnepelték a kupagyőzelmet, de most már a bajnoki döntőre összpontosítanak.

20210501 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - TOLNA-MÖZS NBI női futsal mérkőzés. képen: ÜVEGES KATALIN #11

Fotó: Napló-archív

Története első kupagyőzelmét ünnepelhette a Debreceni Egyetem női futsalcsapata a hétvégén. Üveges Katalinék a Magyar Kupa négyes döntőjében gólt sem kapva hódították el a trófeát. Időrendi sorrendben előbb szombaton a Budaörs együttesét múlták felül magabiztosan 3–0-ra, majd vasárnap az Astra-HFC Üllő gárdáját győzték le 1–0 arányban.

A finálé feszült, kiélezett mérkőzést hozott, ahol a futsal látványossága helyett inkább a taktikai jellege domborodott ki, de a tét nagyságát figyelembe véve ez érthető is volt. A Hajdú-bihari Napló Üveges Katalin játékos-edzőt kérdezte a sikerről.

– Szenzációs eredmény ez számunkra, nagyon boldogok vagyunk. Fárasztó volt ez a hétvége, de igazából ez mentális dolgokon múlik, és abban erősek, felkészültek voltunk. Nagyon akartuk a sikert, persze voltak hibák, de mindkét meccset lehoztuk gól nélkül, ami már önmagában is nagy dolog – tekintett vissza a gárda 11-ese.

A DEAC egy remek góllal nyerte meg a finálét: Torma Lilla egész pályát átívelő kidobását csúsztatta meg fejjel André Antónia megelőzve a rosszul kimozduló vendégkapust. Érdekesség, hogy a 21 esztendős futsalos gyakorlatilag lemásolta egy korábbi találatát: januárban ugyanebben a csarnokban, ugyancsak a kupában már szerzett ilyen gólt.

„Igazából egy B-opció eredménye volt a gól”

– hívta fel a figyelmet Üveges Katalin. – Van legalább 6 labdakihozatal variációnk, természetesen ezeknek akad olyan megoldása is amikor a center megjátszható, vagy szabad terület van mögötte, a kapus ilyen esetben nyugodtan feljátszhatja neki a labdát. Az Astra beállt félpályára védekezni, ezért nem lett túl nagy iramú az első félidő. Fordulás után hátrányuk tudatában kijjebb jöttek, így jóval mozgalmasabb lett a folytatás. Belülről átélve elég feszült volt a hangulat, a játékvezetéssel sem voltak mindig kibékülve a játékosok, de ez már nem számít, csak a kupagyőzelem, ami nagy lökést adhat a a bajnoki döntő folytatására. Aznap megünnepeltük a sikert, egy kicsit pihenünk aztán folytatjuk a munkát, hiszen készülünk a Tolna-Mözs elleni negyedik mérkőzésére.

„Óriási dolog megnyerni egy kupát, de annál is nagyobb lenne a bajnoki arany, ráadásul így rögtön duplázhatnánk”

– nyilatkozta a szakember.

A Tolna-Mözs–DEAC bajnoki döntő negyedik mérkőzést vasárnap 17 órától rendezik majd, az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása 2–1 az egyetemisták javára, tehát egy hétvégi siker az aranyat jelentené a debrecenieknek.

MSZ

A bajnoki döntő alakulása

DEAC-Tolna-Mözs 1–2

Tolna-Mözs–DEAC 2–3

DEAC-Tolna-Mözs 2–2 (büntetőkkel: 4–1)

Vasárnap

17 óra: Tolna-Mözs–DEAC

Az egyik fél három győzleméig tartó párharc állása 2–1 a DEAC javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában