dvsc

2021.03.31. 19:25

Toldi Gáborék teljes erőbedobással készülnek a bajnokság hátralevő kilenc fordulójára

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezős szereplése miatt az NB I. és az NB II. is három hétig szünetel. A Debreceni VSC-nél, amióta a Toldi Gábor-Huszti Szabolcs edzőpáros megérkezett nem adódott ilyen lehetőség, hiszen szinte folyamatosan heti két találkozója volt a gárdának.

Toldi Gábor | Fotó: Napló-archív

Fotó: Kovács Péter

Együtt a csapat

A Hajdú-bihari Napló Toldi Gábortól érdeklődött, hogy mivel tölti a társaság a szünetet. – Nyilván kihasználtuk ezt a lehetőséget, hogy nincsenek mérkőzések, és egyértelműen a munkáé volt a főszerep. Az ezt megelőző időszakban egymás után jöttek a meccsek, nem nagyon volt lehetőségünk belenyúlni a csapatba. A sokat játszóknál a frissítésre, a regenerációra koncentráltunk, azoknál pedig, akik kevesebb lehetőséget kaptak a megfelelő terhelést kellett biztosítanunk – fogalmazott a szakember, aki kiemelte, hogy végre az egész keret érdemben együtt tud dolgozni, egy héten többször, akár napi két edzéssel is próbálják fejleszteni a Loki futballistáit.

Kemény munkával, de jó hangulatban készülnek Dzsudzsák Balázsék az utolsó meccsekre | Fotó: Napló-archív

Van benne potenciál

– Kemény munkát végeztek, és fognak végezni a fiúk, csiszolgatjuk azt a játékot, amit szeretnénk viszontlátni a pályán – mondta Toldi Gábor, aki azt is elárulta, hogy mit várnak el a társaságtól. – Azt hiszem, hogy a Pécs és az MTK elleni meccs már mutatott példát arra, hogy mit szeretnénk játszani. Magas labdabirtokláson alapuló futball, ami arra irányul, hogy mi domináljunk és ebből kiindulva minél több lehetőséget alakítsunk ki. Azt gondolom, hogy a két említett találkozón bebizonyosodott, hogy van ebben potenciál, és a srácok végre is tudják hajtani. Ezt próbáljuk majd a szünet utolsó időszakában fejleszteni, amennyire csak lehetséges – árulta el.

A tréner véleménye szerint a keret adott ahhoz, hogy az elsődleges célt, a feljutás elérjék. Továbbá úgy látja, hogy a DVSC labdarúgói vevők a munkára, partnerek benne, és mindegyikőjük teljes erejével arra törekszik, hogy minél jobban elvégezze a feladatokat. Az is szerencsés, hogy – Poór Patrikon kívül, aki hamarosan csatlakozik a csapathoz – nincsen sérültje a gárdának, mindenki egészségesen tud készülni a folytatásra.

Toldi Gábor | Fotó: Napló-archív

Még nem volt idejük

Amióta a cívisvárosba érkeztek Toldi Gáborék a futballon kívül másra nem nagyon jutott idejük. – A mozgásterünk szinte teljesen focipálya és lakás közé korlátozódik, úgyhogy eddig még nem nagyon volt lehetőségünk megcsodálni a várost. Nap mint nap készülünk az edzésekre, de amint lesz rá egy kis időnk, akkor természetesen szeretnénk jobban megismerni Debrecent – mondta a szakember.

A listavezető Debreceni VSC legközelebb a hatodik helyezett Soroksárt fogadja majd vasárnap délután 17 órától a Nagyerdei Stadionban.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában