röplabda

2021.03.01. 07:21

Gödöllőn is helytállt a DSZC-Eötvös DSE Derecske

Szombaton délután zárt kapus mérkőzésen Gödöllőn szerepelt a csapat.

A hajdúságiak eddigi kiváló szereplésének köszönhetően sokan rangadónak titulálták Fehér Anna Dittáék vendégjátékát, hiszen a derbi előtt úgy állt a helyzet, hogy az a csapat, amelyik ezen a találkozón a három pontot megszerzi, a tabella harmadik helyére kerül, és egy fordulóval az alapszakasz vége előtt extraligás osztályozóra aspirál.

Matematikailag ez így is volt, de aki közelebbről ismeri az Eötvös DSE helyzetét az tudja, hogy az is hatalmas eredmény, hogy még nem lépett vissza a bajnokságtól az együttes – írja a közleményében a csapat.

A mostani ellenfelek októberben Derecskén már találkoztak egymással, akkor a Gödöllői RC úgy nyert szettveszteség nélkül, hogy játszmánként átlagban 11 pontot engedélyezett Tóth Kingáéknak.

Az első szett elején elléptek a hazaiak, 5:0-nál már debreceni időkérés következett. Ezután pontos és szorgalmas játékkal felzárkóztak Máté Grétáék és főleg Vaida Beáta ponterős játékának köszönhetően a végjátékra előnyt is szereztek. Az izgalmas és magas színvonalú játékrész Takács D. Orsolya nyitássorozatával és nagy meglepetésre hajdúsági győzelemmel ért véget.

A második játszmában 19:18-ig fej-fej mellett haladt a két együttes, a véghajrá ezúttal a Gödöllőnek sikerült jobban.

A harmadik szett elejétől átvette a játék irányítását a házigazda, egyre lendületesebben támadtak, míg a derecskeiek egyre ritkábban jutottak el támadásokig és azok is egyre erőtlenebbekké váltak. A záró etapban mindkét oldalon voltak látványos megmozdulások, hosszú labdamenetek, de a Fehérvári Vivienék csak megnehezíteni tudták az Extraliga osztályozóba kerülésről döntő rangadón a Gödöllői RC győzelmét.

A mérkőzés után Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára a 2020-as Év női strandröplabdázója díjat adta át Vecsey Fanninak (Gödöllői RC) és Vaida Beátának (Eötvös DSE).

A hajdúságiak legközelebb március 6-án (szombaton) 15 órától a TFSE együttesét fogadják Derecskén zárt kapus mérkőzésen. A találkozót élőben lehet majd követni az Eötvös DSE YouTube-csatornáján.

Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE Derecske 3:1 (–22, 19, 12, 18)

GÖDÖLLŐ RC: Misonova 14, Ratkai 28, Ince 4, Tóth-Bagi 1, Kökény P. 21, Kovács E. 6. Cserék: Maurer (liberó), Hajós, Sorompó, Bajnóczi 3. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.

DSZC-EÖTVÖS DSE DERECSKE: Vaida 21, Fehér A. 3, Takács D. O. 4, Máté 9, Young 6, Tóth K. Csere: Fehérvári (liberó), Béni 1. Vezetőedző: Szombathy András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában