Labdarúgás

2021.03.29. 09:00

DEAC: fiatalokkal pótolták a vírusos játékosokat

Utoljára március 14-én volt NB II.-es bajnokság, azóta válogatott szünet van.

Pöszmet Tibor | Fotó: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

Hogy vannak a koronavírusos játékosok? Van-e rajtuk kívül sérült?

A vírus bizonyította a játékosaink esetében is, hogy nem az őszi verziója terjed. Amíg az őszi szezonban többen tünet nélkül estek át a fertőzésen, most nem volt ilyen esetünk. Az egyetem és a Sportdiagnosztikai Központ nagy segítséget nyújtott a felépülésükben és a betegség kezelésében. A Szeged elleni meccs előtt megbetegedett játékosok közül majdnem mindenki meggyógyult, az edzésbe állásuk előtt alapos kivizsgáláson esnek át, a legfontosabb számunkra a sportolóink egészsége. A szünetben sajnos további játékosok tesztje is pozitív lett, de reméljük, ők is mihamarabb felépülnek és csatlakozni tudnak a csapathoz. Indokolatlanul és elhamarkodottan nem fogjuk egyik labdarúgónkat sem túlzott egészségügyi kockázatnak kitenni, ebben nagyon nagy segítségünkre van a Szántó professzor által vezetett SET Center is.

Pöszmet Tibor | Fotó: Napló-archív

Hogy zajlik a felkészülés a sérültek nélkül?

A betegségek miatt a szakmai stáb rendelkezésére álló csapat létszáma jelentősen lecsökkent, azonban ez egy jó lehetőség volt az utánpótlásunkban legjobban teljesítő labdarúgóinknak, hogy megmutassák magukat a Sándor Tamás vezette stábnak az első csapat foglalkozásain is.

Az elmúlt hetekben hét játékos szerepelt a felnőtt csapat edzésein, többen a következő hetekben is ott fognak készülni.

Mi a terv a húsvéti bajnoki előtt? Ki az, aki visszatérhet, ki az, aki még nem áll rendelkezésükre?

Többen vannak, akik az orvosi vizsgálatok alapján teljes értékű munkát végezhetnek, de a napokban derül ki, hogy a többhetes kihagyás és a betegség mennyire vetette vissza a teljesítményüket, mikor lesznek újra száz százalékosak, mikor nyerik vissza erejüket és formájukat.

Hogy alakult így az esetleges edzőmérkőzések sorsa?

A válogatott szünetre egy edzőmérkőzést szerveztünk, amit az ellenfél lemondott, 2021-ben öt edzőmérkőzésünk volt már lekötve, amiből hármat lemondtak az ellenfeleink... Így egymás közötti mérkőzésekkel készültünk, ami azt gondolom, az egészségügyi helyzetet és a több fiatalt tekintve a lehető legjobb megoldás volt esetünkben.

Sportigazgatóként mit vár a következő találkozóktól?

Az ellenfeleinket tekintve nagyon nehéz mérkőzéseink következnek, ráadásul ismét szerda-vasárnap ritmusban. Húsvétkor Békéscsabára látogatunk, ott minden csapatnak nehéz dolga van. Utána a bajnokság egyik legerősebb csapatát (a Loki után természetesen), a Vasast látjuk vendégül, majd a télen jelentősen megerősített kerettel rendelkező Csákvárhoz látogatunk. Az elmúlt időszakban is bizonyítottuk, hogy ha a kulcsjátékosaink egészségesek és összeszedetten futballozunk, van keresnivalónk minden csapat ellen, ehhez úgy kell teljesíteni a srácoknak, ahogy azt tették a Szolnok vagy a Gyirmót ellen.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában