Labdarúgás

2021.02.28. 09:45

Loki-Vasas: a tavasz rangadója következik

Toldi Gábor fontosnak tartja, hogy a debreceni labdarúgók feldobott állapotban tudnak rákészülni a fővárosiak elleni bajnokira.

Budapest 20200829 Labdarúgás 2020 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Vasas Debrecen DVSC Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Kinyik Ákos

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Túlzás nélkül állítható, hogy a labdarúgó NB II. tavaszi szezonjának legnagyobb rangadóját rendezik vasárnap este a Nagyerdei Stadionban. Az éllovas DVSC fogadja a második helyzet Vasast, amennyiben hazai pályán a Loki két vállra fekteti a fővárosiakat, óriási lépést tesz nemcsak a feljutás, hanem az aranyérem felé is. Az ősszel az Illovszky Rudolf Stadionban 1–1-et játszott a két gárda, a budapesti együttes Zöldesi Illés kapitális hibájából szerzett vezetést, amelyet Baráth Péter egyenlített ki a második félidőben. A Loki a Siófok elleni szerdai kupatovábbjutással hangolt a rangadóra, bár igaz, a hosszabbítást szívesen elkerülték volna a piros-fehérek, hiszen Varga József a 123. percben fejelte tovább a Debrecent a legjobb nyolc közé. Vargának a gólpasszt Kinyik Ákos adta, a Hajdú Bihari Napló a hátvédet kérdezte a vasárnapi bajnokiról.

– Örülök a kupasikernek, de mi tettük magunknak nehézzé a meccset – elevenítette fel Kinyik. – Le kellett volna már zárni a rendes játékidőben, szerencsére a hosszabbításban ez összejött, és nem a tizenegyesekre maradt a döntés. Az ősszel balszerencsés gólt kaptunk a Vasas otthonában, emiatt lett csak döntetlen az a találkozó. Az egy jó összecsapás volt, igaz, akkor nem voltak olyan jó formában a fővárosiak, mint most. Úgy érzem, mi is jó formában vagyunk, ha behúzzuk a vasárnapi rangadót, az nagy lökést adhat nekünk. Ez egy NB I.-es szintű mérkőzés lesz, ők is játszós csapat technikás labdarúgókkal. Nem lesz egyszerű, de mi az első osztályra készülünk, ez egy jó erőfelmérő lesz számunkra. A Vasas ellen 90 percünk lesz a győzelemre, menni fogunk, és érzésem szerint itthon tartjuk a három pontot – nyilatkozta Kinyik.

Már másfél hete a Huszti Szabolcs – Toldi Gábor duó irányítja szakmai munkát a Lokinál. A mérleg eddig egy 5–0-s idegenbeli bajnoki győzelem, és a már említett 2–1-es kupasiker, tehát egyelőre minden klappolni látszik.

– A kupamérkőzés többet adott nekem egy szimpla továbbjutásnál, örültem annak, ahogy a csapat reagált bizonyos szituációkra – tért ki a szerdai meccsre Toldi Gábor. – Magunknak köszönhetjük, hogy nem sikerült lezárnunk rendes játékidőben a továbbjutás kérdését, pedig megvolt a lehetőségünk. A forgatókönyvet a meccsen nem mindig mi írjuk, de az, hogy miként reagál a csapat a változásokra, igen fontos – hívta fel a figyelmet Toldi.

A szakember örömét fejezte ki amiatt, hogy a játékosok arcán egy pillanatig sem látott kétségbeesés amiatt, hogy létszámhátrányban kellett belemenniük a hosszabbításba. Úgy látta, a DVSC tíz emberrel is kontrollálta a kétszer 15 percet, így a Siófoknak nem sikerült egyetlen lehetőséget sem kialakítania a ráadásban. – Örömteli, hogy nem kellett a büntetőkre bízni a továbbjutást, de annál is nagyobb öröm volt látni azt a szinte gyermeki lelkesedést, ahogy a labdarúgók reagáltak a győzelemre. Heti két meccset játszunk, sok edzéslehetőség nincs, mivel folyamatosan a következő találkozóra kell készülni. A győzelem adta pozitív hullámokat is meglovagolva próbálunk edzésről edzésre fejlődni. Fontos, hogy feldobott állapotban tudunk belemenni a Vasas elleni bajnokiba. Tisztában vagyunk a fővárosiak játékerejével, tudjuk, hogy mekkora rangadó ez a mostani bajnokságban, de nem értékeljük túl, hiszen ezért a mérkőzésért is ugyanúgy három pontot adnak, mint a többiért. A csapat együtt védekezik, együtt támad, amennyiben a Vasas elől is lezárjuk a területeket, jó esélyünk van egy szép eredményre – mondta el Toldi Gábor.

A DVSC–Vasas bajnoki vasárnap 19.30-tól kezdődik a Nagyerdei Stadionban. A rangadón Farkas Ádám fújja a sípot, a találkozót az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

MSZ

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/bodnar-lo-gol-boven-voltak-szep-pillanatok-a-regi-loki-vasasokon-5040151/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában