újraindul a futballélet

2021.02.19. 09:30

Hadház kontra Böszörmény: óriási kiesési rangadó lesz hétvégén a megye I.-ben

Rangadókkal kecsegtető hétvége előtt áll a megyei első osztály.

Fotó: Napló-archív

Úgy tűnik, hogy egyelőre egy mérkőzés kivételével minden összecsapást lejátszanak a hétvégén a megyei I. osztály 16. fordulójában. Az egyik legizgalmasabb találkozónak egyértelműen a Hajdúhadház böszörményi vendégszereplése tűnik, amolyan kiesési rangadó lesz ez.

– Az ősz nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, a célunk azonban nem változott: bent szeretnénk maradni – kezdte egyértelműen Halder Péter, a hajdúhadháziak játékosedzője mondandóját a Hajdú-bihari Naplónak. A csapat legeredményesebb játékosa – aki egyben irányítja is a gárdát – elmondta, hogy a téli felkészülésük nem sikerült igazán jól, ennek pedig több oka is van: lemondtak ellenfelek edzőmérkőzéseket, beállt a nagy hideg, sokan voltak betegek az együttes háza táján, de nem csüggednek, tudják a kiesés ellenszerét, már „csak” át kell ültetniük az elméletet gyakorlatba. – A bennmaradásunk kulcsa az lehet, hogy nagyobb alázattal harcolunk, s minden meccsen 90 percen keresztül hajtunk egymásért (is). Persze egy kis szerencsére is szükségünk lesz, és azt sem szabad elfelejteni, hogy tudtunk igazolni két játékost, akik nagy segítségünkre lehetnek – mondta.

Ha megnézzük a számokat, valóban nincs könnyű helyzetben a hajdúhadházi alakulat, utolsó előtti helyen állnak, s a Hajdúsámsonnal és a DEAC II.-vel lehetnek a tavasszal nagy harcban az első osztályban maradásért. – Megviselne, ha kiesnénk, hiszen nagyon jó az infrastruktúránk ezen a szinten, van két futballpályánk is, csak épp pénz nincs, anélkül pedig ennyire futja tőlünk úgy látszik. Az ősszel bennmaradt körülbelül 8 pontunk, amit ha most odaírnánk a nevünk mellé, máris jobban nézne ki a tabella a részünkről – foglalta össze érzéseit a szakvezető. Halder Péter arról is beszélt, hogy a hétvégén semmi más nem elfogadható számára a Hajdúböszörmény ellen, mint a győzelem, a gólkülönbség szerinte másodlagos, csak a három pont legyen meg számukra mindenképp.

Nagy derbik következnek

Lesz egy másik kiesési rangadó is a hétvégén, a Hajdúsámson–Püspökladány meccs, és ha már rangadók, a Monostorpályi–Kaba összecsapás is izgalmasnak ígérkezik. Az említett találkozók mellett ugyancsak szombaton 14 órától rendeznek még Vámospércs–Nyíradony összecsapást – a Bocskai SE ellen biztosra sok csapat nem mehet –, valamint Hajdúnánáson lép pályára a DEAC II. gárdája. A meccsek sora pedig vasárnap folytatódik, hiszen 14 órától Balmazújváros–Hajdúszoboszló találkozót rendeznek, illetve egy DASE–Derecske párharcra is sor kerül. A BUSE–Sárrétudvart március végén rendezik.

Palánki István

Halder Péter tippjei:

Vámospércs–Nyíradony 1–1

Hajdúböszörmény–Hajdúhadház 1–5

Hajdúnánás–DEAC II. 2–0

Monostorpályi–Kaba 4–1

Hajdúsámson–Püspökladány 2–2

Balmazújváros–Hajdúszoboszló 0–3

DASE–Derecske 2–2

BUSE–Sárrétudvari 1–0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában