labdarúgó megye i.

2021.01.23. 15:00

Nüanszok döntenek majd a tabella második helyéért folytatott harcban

Szitkó Róberték szeretnének legalább az első öt közé kerülni a tabellán.

20200905 Berettyóújfalu fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC Berettyóújfalu - Hajdúszoboszlói SE megye 1 labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Napló-archív

A Hajdú-Bihar megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság együttesei jelenleg téli szünetüket töltik. Ezen alkalomból veséztük ki már korábban több együttes őszi szereplését is, ezúttal a BUSE csapatán a sor. Az újfalui gárda jelenleg a hatodik helyet foglalja el a táblázaton, de az egy ponttal előttük álló Derecske két találkozóval többet játszott náluk.

Harc a dobogóért

Az eddigi idényről az újfalui gárda vezetőedzője, Szitkó Róbert beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Úgy indultunk neki a szezonnak, hogy három olyan játékosunkat is nélkülöznünk kellett sérülés miatt, akik évek óta meghatározó tagjai a keretnek. Az ő pótlásukra igazoltunk a nyáron három futballistát, fiatalt és rutinost egyaránt, van akivel elégedett vagyok közülük, viszont van akivel nem. A bajnokság kezdete előtt szerettünk volna mindenképpen az első ötben végezni, ehhez jó úton haladunk. Előfordult, hogy rosszul játszottunk, gondolok itt a Kaba elleni hazai 2–1-es vereségünkre. Semmi sem sikerült, nem igazán volt jó teljesítmény a csapaton belül. Több olyan meccsünk volt viszont, amikor szép eredményt értünk el, de a Monostorpályi legyőzését kiemelném, mert az mindenképp kellett ahhoz, hogy vissza tudjunk kapaszkodni a dobogóért folytatott harcba – mondta a szakember.

A táblázatot vezető Hajdúszoboszló némi előnyre tett szert a megszerzett 37 ponttal, viszont a hatodik és második BUSE és Sárrétudvari között nagyon sűrű a mezőny. Előbbi 27, utóbbi 33 egységet gyűjtött eddig. – A tabella jelenleg nem reális, mivel a Derecske már 15 mérkőzést játszott le, mi még csak 13-at. Vannak olyan találkozók hátra, amik az élmezőnyt nagyban befolyásolják majd. Mi még összecsapunk a Balmazújvárossal, ők majd a Sárrétudvarival, illetve elmaradt egy HSE–Monostorpályi bajnoki is. Ha ezekből a kulcsfontosságú meccsekből jól jövünk ki, akár még dobogósok is lehetünk a mostani hatodik helyről – fogalmazott Szitkó Róbert.

Halasztást kértek

Az MLSZ a kormány bejelentése nyomán november közepétől lehetővé tette, hogy az alacsonyabb osztályú labdarúgó ligák klubjai egyoldalúan is kérhessék egy-egy találkozó halasztását, ha azt úgy érzik biztonságosnak. Ennek következtében a BUSE két összecsapása is elmaradt, a vámospércsi Bocskai SE és a Balmazújváros elleniek. – Mi az Újváros ellen mindenképp szerettünk volna játszani, hiszen jó periódusban voltunk, ők pont előtte Vámospércsen kikaptak. A Balmaz halasztást kért, amit természetesen elfogadtunk. Ebben szerintem az is közrejátszott, hogy szeretnének a télen erősíteni, és így a pótláson már olyan játékosok is a rendelkezésükre állnak majd, akik még novemberben nem voltak a csapatnál. Mi ettől függetlenül ugyanúgy megpróbáljuk majd megnyerni a meccset.

Nem lesz változás

A tréner elmondta, hogy a két ünnep között mindenki megkapta az otthoni feladatát, azt elvégezték a játékosok, január eleje óta pedig már közösen készülnek heti három alkalommal. – Nagy segítséget jelentene a tavaszra nézve, ha a sérültjeink vissza tudnának térni. Magyar Szabolcs már edz velünk, Jancsó Attila és Csordás József Tamás pedig reményeink szerint március-április környékén tud hozzánk csatlakozni. Az ő játékuk nagyot lendítene az eredményességünkön és a támadójátékunkon. Ez utóbbival nem voltam teljesen elégedett az eddigiekben, a védekezés szerintem a helyén volt. A télen nem várható nálunk változás az összetételben. A bajnokság első helyére a Hajdúszoboszló pályázik, olyan kerettel rendelkeznek, amivel a többiek nem tudják felvenni a versenyt. Viszont azt gondolom, hogy a második és a hatodik hely között nüanszok fognak majd dönteni, ezért nekünk nincs miért változtatnunk a játékosállományon.

A jelenlegi állás szerint január 30-án és február 6-án pótolják majd a csapatok a tavalyról elhalasztott mérkőzéseket, aztán február 20-án indul a tényleges tavaszi idény.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában