Megye I.

2020.08.28. 19:14

Jó hangulatban várják a hétvégét a kabaiak

Szerdán feljutottak a Magyar Kupa főtáblájára, és szeretnék átmenteni a jó formát a hétvégére is.

Nincs megállás a megyei labdarúgásban, a hétvégén már a harmadik fordulót rendezik meg a pontvadászatokban. Az első osztályban a Kaba az újonc Balmazújvárost fogadja ebben a körben, a párharc egyik érdekessége, hogy mindkét együttes egy-egy győzelemmel és vereséggel várja a találkozót.

Jó hozzáállással

A kabaiak kerete némileg átalakult a nyáron, hárman vannak a távozók és az érkezők listáján: Oláh Sándor kihagyás után újrakezdte a futballt, míg Lakatos Krisztián és Czibere Balázs egyaránt Hosszúpályiból érkezett Plókai Mihály együttesébe. Az eligazolók közül Czidor Richárd és Székely Zoltán Nádudvarra, Puskás Richárd Ebesre tette át a székhelyét.

A gárda felkészülése jól sikerült, heti négyszer tudtak edzeni 16-18 fővel, ugyanis – ahogy Plókai fogalmaz – a fiúk megértették, hogy edzeni kell, anélkül nincs eredmény.

„Az idény előtt az első nyolcba kerülést tűztük ki célként magunk elé, remélem nem is okozunk majd csalódást.”

– A Monostorpályi elleni első mérkőzés nekünk állt, de jött a korai kiállítás, nem kell szépíteni, eltoltuk, így jártunk. A második fordulóhoz már úgy állt hozzá a csapat, ahogy kellett, melynek jutalma három pont lett a sámsoniak ellen. Következő ellenfelünk, a Balmazújváros nagyon jó gárda, egységes, tanult, fiatal futballisták alkotják, nem lesz egyszerű dolgunk, de hazai pályán győznünk kell – hangsúlyozta Plókai Mihály.

Minél tovább

Komoly sikerélménnyel a háta mögött várhatja a mérkőzést a kabai együttes, hiszen Kállai Dánielék szerdán hazai pályán 1–0-ra legyőzték a Berettyóújfalut a Magyar Kupa megyei selejtezőjének döntőjében, ezzel kivívva az országos táblára kerülést.

– Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, komoly tétje volt, szerintem megérdemelten nyertük meg a finálét. Már a felkészülésnek is úgy indultunk neki, hogy szeretnénk feljutni a főtáblára, mivel a kabai sportegyesületnek ez már 30 éve nem sikerült. Természetesen ezzel nem elégszünk meg, szeretnénk minél tovább jutni, de sok függ a sorsolástól. Nagy ünneplés volt, a kabai vállalkozók muflonból adtak egy vacsorát a fiúk tiszteletére, jó hangulatban telt az este – elevenítette fel a kabaiak mestere.

A Szoboszló kimagaslik

Lassan ismét hagyománnyá válik, hogy egy szakember vagy játékos tippel az aktuális megyei forduló eredményeire portálunkon. Plókai Mihály sem tett kivételt, sőt, arra is vállalkozott, hogy röviden megindokolja a tippjeit.

– A Derecske-Hajdúnánás bajnokin két hasonló csapat találkozik, ahol érzésem szerint a hazaiak egy góllal jobbak lesznek. A Hajdúhadház-Monostorpályin a kereteket figyelembe véve valószínűleg magabiztos vendéggyőzelem születik majd. A DEAC II.-nél mindig érdekes kérdés, hogy éppen ki ér rá, de ettől függetlenül úgy érzem, érvényesülni fog a hazai pálya előnye, és felülkerekednek a Hajdúsámsonon. A Ladány-BUSE-n döntetlent szimatolok, a Sárrétudvari-Szoboszlón viszont sokkal egyértelműbb ki az esélyes, a fürdővárosiak kimagaslanak a mezőnyből. A Vámospércs-DASE érdekes meccs lesz, a debreceniek nem rosszak, de a hazaiak képesek felszívni magukat, emiatt pontosztozkodást várok. A Nyíradony-Hajdúböszörmény bajnokin a két pont nélküli együttes találkozik, ha benne lenne a totóban, egyesre venném.

MSZ

Plókai Mihály tippjei

  • Derecske–Hajdúnánás 2–1
  • Hajdúhadház–Monostorpályi 0–3
  • DEAC II.–Hajdúsámson 2–1
  • Kaba–Balmazújváros 1–0
  • Püspökladány–BUSE 1–1
  • Sárrrétudvari–Hajdúszoboszló 0–2
  • Vámospércs–DASE 1–1
  • Nyíradony–Hajdúböszörmény 3–0
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában