futsal

2020.06.11. 16:04

Továbbhaladnának a már megkezdett úton

Hosszabbított a DEAC-futsalcsapat vezetőedzője, Elek Gergő, és játékosmozgás is történt a klubnál.

Fotó: deac.hu

Meghosszabbította Elek Gergő szerződését a DEAC futsalcsapata. A tapasztalt tréner nagy elvárásokkal indul neki az új szezonnak. A Napló megkeresésére a klub jelenlegi helyzetéről és új játékosok érkezéséről is beszélt.

Folytatja a munkát

Elek Gergő örül a hosszabbításnak. – Ez lesz a hatodik évem a DEAC edzőjeként, így különösen fontosnak éreztem, hogy folytatni tudjam a megkezdett munkát. A tavalyi évet nagyon fiatal játékosokkal kezdtük el, az volt a cél, hogy minél hamarabb megszokják az NB I. ritmusát, illetve otthonosan érezzék magukat a bajnokságban. Ez azt gondolom, hogy sikerült, hiszen bennmaradtunk az első osztályban. Idén ezekre a játékosokra alapozva – néhány új igazolással karöltve – próbáljuk majd a lehető legtöbbet kihozni a szezonból. Nem tudjuk, kit hogyan érintett a vírushelyzet, de egy biztos: egyértelmű szándékunk a felsőházban végezni az idény végén – emelte ki a tréner.

Erős keret várható

A vezetőedző a csapat új igazolásairól is beszélt. – Szabó Ábel az a fiatal játékosunk, aki már tavaly is együtt szerepelt a felnőttcsapattal néhány edzés erejéig. A kezdeti megilletődöttség után bizonyította, hogy ott van benne az a bizonyos szikra, ezért is döntöttünk a felhozatala mellett. Első körben mindenképpen kiegészítő emberként számítunk majd rá, hiszen az idén erősebb kerettel rendelkezünk majd, mint az előző szezonban. Nagyon sokat kell majd dolgoznia azért, hogy pályára léphessen, de jó példa lehet számára Szabó Lajos esete, aki tavaly hasonló helyzetben élni tudott a lehetőséggel. Faragó Lajos pedig régi-új játékosom, akivel az eligazolása óta is remek kapcsolatot ápoltunk, és akire nemcsak a pályán, de a személyéből kifolyólag az öltözőben is nagy szüksége lesz a csapatnak. Hozzáteszem, remélhetőleg a héten további három igazolás szerződésére is pontot tehetünk. Pallai Zsolt pedig erőnléti edzőként erősíti a jövő szezonban csapatunkat, akivel személyre szabott edzésterveket kapnak majd játékosaink – mondta Elek Gergő.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában