Labdarúgás

2020.04.23. 15:58

Emléktorna helyett plakátverseny és kvízjáték

Idén rendhagyó keretek között emlékeznek meg Garamvölgyi Lajosról.

Fotó: debrecenisportiskola.hu

A koronavírus mára teljesen megváltoztatta, átírta az életünket. Elmaradtak az edzések és a mérkőzések, távoktatásban mesélünk a futballról. Fontos azonban, hogy ilyen körülmények között is ragaszkodjunk a hagyományainkhoz, megtartsuk szokásainkat – olvasható a Debreceni Sportiskola honlapján.

Az intézmény immár tíz éve sikerrel rendezi meg a népszerű edzőről, Garamvölgyi Lajosról elnevezett tornát, amelyet az idén sem szeretnének mellőzni. A kialakult helyzetre való tekintettel most azonban rendhagyó módon emlékeznek meg a mesterről: a fiatalabb korosztályt plakátversennyel szólítják meg, a nagyobbak részére pedig kiesős kvízjátékot indítanak.

A kicsik Garamvölgyi-emléktornáról készült plakátjait a család és egy szakmai zsűri fogja elbírálni. Az első három helyzett díjban részesül, a nyertes pályaművet pedig viszontláthatjuk majd a következő torna plakátjaként és szóróanyagaként.

A kvízjátéknak kiesős jellege miatt csak egyetlen nyertese lehet. A versenyzőket hétről hétre újabb fordulók várják, s ezeken csak a hibátlanul teljesítők juthatnak tovább. A kérdések Garamvölgyi Lajos életének állomásaihoz fognak kapcsolódni.

Amint azt a sportiskola közleményében jelezte, nem mondanak le annak lehetőségéről, hogy az emléktornát megtartsák, amelyre akár már ősszel is sor kerülhet. Addig is azonban virtuális módon emlékeznek meg a debreceniek sikeredzőjéről.

Plakátpályázat

Rajzverseny az U8-U9-U10-es korcsoportok számára. Követelmény: egy darab A3-as méretű plakát elkészítése. A művet kiváló minőségű, jpg-formátumban készült fájlként a korosztályos edzőknek kérik elküldeni. A korosztályos edzők az összegyűjtött anyagot továbbítják Oláh Jánosnak, a DSC-SI edzőjének. Határidő: 2020. május 1.

Kvízjáték

Az U11-12-13-as korcsoportok részére. A játékot ugyancsak a korosztályos edzők segítségével bonyolítják le. A kérdéseket Garamvölgyi Péter indítja, amelyek a korosztályos edzők segítségével jutnak el a gyerekekhez. A játékot a második fordulóban már csak az folytathatja, aki az elsőben tökéletes választ adott. Aki ebben a fordulóban nem vett részt, az már nem indulhat a folytatásban. Ezt a korosztályos edzők ellenőrzik. A válaszokat továbbítják Garamvölgyi Péter részére, aki értékeli azokat, és visszajelzést ad az edzőknek arról, hogy ki folytathatja tovább a játékot. Fordulónkként csak a tökéletes választ adók juthatnak tovább, így a végén egyetlen győztest hirdetnek ki, aki tárgyjutalomban részesül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában