kézilabda

2020.01.06. 17:30

Loki: egyszer kell csak megnyerni a meccset

Arany Rebeka bízik benne, a törökországi sikerük lendületet ad számukra a folytatáshoz.

Fotó: Matey István, archívum

Megvívta első meccsét az EHF-kupa csoportkörében a DVSC Schaeffler csapata: a Loki múlt szombaton Törökországban, a Kastamonu Belediyesi GSK együttesének otthonában vendégeskedett, és aratott 31–30-as, nagyon fontos diadalt.

A harmadik percben ugyan még 2–1-re Köstner Vilmos tanítványai vezettek, ám a folytatásban a hazaiak átvették az irányítást, félidőben 17–15-re ment Hakan Günal csapata. A második félidőben rákapcsoltak a debreceniek, és szorossá tették a találkozót. Fej-fej mellett haladtak a gárdák, 30–30 állt az eredményjelzőn a hajrában. A kegyelemdöfést végül a DVSC vitte be, Arany Rebeka gólja hozta meg a hőn áhított sikert a piros-fehéreknek.

Igazi csapatként

– Ahogy számítottunk rá, izgalmas és kiélezett mérkőzést vívtunk ellenfelünkkel. Tudtuk, hogy Törökországban nem egyszerű nyerni, ami be is bizonyosodott. Az elején beragadtunk, de aztán felvettük a ritmust, sokszor volt egál az állás a második félidőben, de ahogy mondani szokták, egyszer kell csak megnyerni a meccset, a végén, és nekünk ez sikerült is. Örülök, hogy jó játékkal és több góllal is hozzá tudtam járulni a sikerhez, de a társaim nélkül ez nem lett volna lehetséges – szerénykedett Arany Rebeka, a Loki fiatal tehetsége, aki boldog, mert számít rá a szakai stáb, és bízik benne, meghatározó emberévé tud válni a DVSC-nek.

A szélső arra is kitért, hogy azt kapták a török riválistól, amire számítottak. – Tudtuk, hogy gyors kézilabdát játszanak, próbáltuk a két szélsőjüket lassítani, illetve a kapusaik is remekül szoktak védeni, éppen ezért felkészültünk, hova kell lőni a labdákat ahhoz, hogy minél több célt érjen. Azt hiszem, a csapatunk erejét mutatja, hogy a hátrányunk tudatában sem estünk szét, hanem küzdöttünk, felálltunk és fordítottunk, ezt a derbit csapatként nyertük meg. Illetve a sikerünkhöz kellettek a szurkolóink is, akik erre a hosszú útra is velünk tartottak. Az odaút sem volt zökkenőmentes, de ez sem zavart meg minket, most igazán büszkék lehetünk magunkra. Ez a győzelem lendületet adhat számunkra a folytatásra, ami nem is árt, hiszen nehéz időszak elé nézünk – fogalmazott Arany.

Való igaz, rendesen „műben lesznek” a cívisvárosiak: ha csak ezt a hetet vesszük, szerdán Kisvárdára látogat a DVSC, szombaton pedig a cseh Banik Most látogat a Hódosba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában