Salakmotor

2019.11.15. 13:14

Jövőre salakmotoros Eb-elődöntőt rendez Debrecen

A megnövekedett presztízs és tét miatt nagyon színvonalas mezőny várható.

2019.09.21. Debrecen 44. Debrecen Nagydíj Salakmotor Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Molnár Péter

Az Európai Motorsport Szövetség (FIME) a napokban tette közzé a jövő évi Európa-bajnokságok ideiglenes versenynaptárát, amely alapján az egyéni Európa-bajnokság egyik elődöntőjét április 11-én Debrecenben rendezik majd.

A a másik három kvalifikáló versenynek a németországi Pocking (április 12.), az ukrán Rovnó (május 17.), és a cseh Plzen (május 17.) ad majd otthon.

Remélhetőleg két magyar is

– Eredetileg május 1-jén szerettük volna megrendezni a versenyt, de ez nem volt lehetséges, így lett belőle a húsvéti időszak – mondta el a Hajdú-bihari Napló megkeresésére Baráth Norbert, a Gázvezeték utcai salakstadion üzemeltetéséért felelős Speedwolf Debrecen egyik ügyvezetője. – A korábbi évek tapasztalatából kiindulva igen erős mezőnyre és színvonalas versenyre számítunk, hiszen az elmúlt időszakban nagyot nőtt az Eb presztízse. A debreceni elődöntőből az Eb Challenge-be jutnak tovább a legjobbak, amelyből az Eb Döntő sorozatába (SEC) lehet kvalifikálni. A SEC-győztes, Európa-bajnokként résztvevője lesz a 2021-es Grand Prix-szériának. Egyelőre még nem tudjuk, hogy mennyi magyar kaphat indulási lehetőséget, mi szeretnénk, ha legalább kettő honi vaspapucsos esélyt kapna a debreceni oválon – árulta el az ügyvezető.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában