az ifjú lövész jól szerepelt

2019.10.11. 14:01

Úgy izzadt a tenyere, mint még soha

A DLSE ifjú lövésze, Tóth Balázs aranyérmet szerzett az Eb-n a pisztolyos csapat tagjaként.

Fotó: hunshooting.hu

Aranyérmet nyert az első alkalommal megrendezett 10 méteres ifjúsági sportlövő Európa-bajnokságon, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren a magyar pisztolyos vegyes csapat múlt hétvégén. A mieink a csehek, a litvánok és a lengyelek elleni sikerrel jutottak el az aranymeccsig: a döntőben a Nagy Bálint, Klem Barnabás, Tóth Balázs, Komáromi Krisztina, Fábián Sára és Jákó Miriam összeállítású együttes 82–62-re győzte le az olaszokat.

Ez a hír már önmagában is örömteli, de a hajdú-bihariak szempontjából még édesebb lehet, ugyanis Tóth Balázs személyében egy debreceni sportember is kivette a részét a sikerből.

Rajta múlik

– Nagyon izgalmas volt az Eb, az első ilyen nagy versenyemen vettem részt. Meg voltam ijedve, talán túlságosan is, nem is tudtam igazán jó teljesítményt nyújtani, ennél többre vagyok képes. Még sose izzadt úgy a tenyerem, ahogy azon a viadalon. Ezzel együtt nagyon örülök az arany­éremnek, felemelő érzés, hogy a hazámat képviselhettem egy kontinenstornán. Nem volt konkrét célkitűzésünk a torna előtt, úgy álltunk hozzá, hogy mindenki próbálja a maximumot nyújtani, és lesz, ami lesz – mondta el lapunknak Tóth Balázs, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület (DLSE) sportolója, akit először válogattak be a legjobbak közé. – Azt hiszem, jól sikerült a debütálásom, bízom benne, a folytatás is hasonló lesz. Igazából csak sodródom az árral, járok versenyekre, és próbálok minél jobbá válni. Persze szeretnék egyszer olimpiai résztvevő lenne, de jól tudom, ahhoz még nagyon sokat kell fejlődnöm – fogalmazott a fiatal lövész, aki mint kiderült, az Eb előtt még sosem lőtt együtt a csapattársaival. Persze mindenki ismerte a másikat, egymás ellen már versenyeztek, de egy közös célért most először fogtak össze.

Horváth András tanítványa, aki jövő csütörtökön lesz 17 éves, ötödikes korába kezdett el lőni, akkor még légpuskával, és csak vagy másfél éve váltott pisztolyra. A Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tizedikes diákja heti négyszer jár edzésre. – Jó lenne többször is tréningezni, de a tanulást sem szeretném elhanyagolni. A lövészetben egyébként mindent szeretek. Imádok versenyezni, élvezem, hogy egyedül kell helytállnom, rajtam múlik minden. Sokat számít a mentális felkészültség, fejben a topon kell lenni, amit az élet más területein is tudok kamatoztatni – ecsetelte az újdonsült bajnok.

Az Eb-n a magyar puskás csapat is első tudott lenni. A 12 országot felvonultató eseményen mindkét fegyvernemben 8-8 válogatott jutott a magyarországi Eb-döntőbe, ahol két csoportra osztották az indulókat, a csoportelsők mérkőztek az aranyéremért.

SZADÓ

Borítókép: Tóth Balázs (balra) nagyon örült, hogy aranyérmet szereztek csapatával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában