röplabda

2019.10.20. 13:30

Belecsapott a lecsóba az Eötvös DSE

A tavalyi sikeres szereplés után nagy feladatok vártak és várnak a DSZC-Eötvös DSE immáron NB I.-es női röplabdázóira.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE

Mint arról hírt adtunk, a Közgáz SC elleni budapesti győzelemmel a Magyar Kupában is az ország legjobb 16 csapata közé jutott a gárda, amely az elmúlt héten két fronton is érdekelt volt – olvasható a hajdúságiak közleményében.

Szerdán Nyíregyházán, a Continental Arénában játszottak a lányok a legjobb nyolc közé jutásért a legutóbbi két Magyar Kupa győztese, az összesen nyolcszoros MK-győztes Fatum Nyíregyháza ellen. Szombaton pedig 12 év után újra NB I.-es női röplabda mérkőzést rendeztek Hajdú-Bihar megyében, a debreceniek ellenfele a Budaörsi DSE volt.

Az eötvösös lányok számára már az is nagy élmény és megtiszteltetés, hogy Nyíregyházán a különböző országok válogatott játékosaival felálló hazaiak ellen játszhattak. Meglepetést nem sikerült okozniuk, de tisztességesen helytállt a csapat. Több nyitásuk, ütésük, sáncuk ért pontot és helyenként a védekezés is dicsérhető volt.

FATUM Nyíregyháza – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (12, 8, 9)

Szombaton NB I.-es bajnoki mérkőzést játszott a felnőtt csapat. (Legutóbb megyénkben 2007-ben volt NB I.-es női röplabda mérkőzés, akkor is a kis egyesület játszott Salescon-Eötvös DSE néven.)

A hazaiak összes játékosa ezen a találkozón debütált az NB I.-ben, közülük eddig még senki nem lépett pályára élvonalbeli felnőtt bajnoki mérkőzésen. Ráadásul a gárda benevezett játékosai közül öten még középiskolások, illetve sokan a Debreceni Egyetem első- vagy másodéves hallgatói, tehát a rutinszerzés még fontos feladat.

A stabil NB I.-es középcsapatnak számító Budaörsi DSE ellen nem sikerült szettet nyerni, de szoros volt az eredmény, és egyre több biztató jel volt a játékban.

Az első szettben 2:1-es hazai vezetésnél tévesen forgásrendi hibát ítéltek a hazaiak ellen, ezután vezetett 2:6-ra az ellenfél, de így is 20 pontig jutottak a debreceniek.

A második játszmában 23:23 után egy kis szerencsével sikerülhetett volna a részgyőzelem.

Ami bizakodásra ad okot, hogy a harmadik szettben 7:12-es állásról 13:12-re tudott fordítani a DSZC-Eötvös DSE, és a mérkőzés végéig küzdöttek a lányok.

DSZC-Eötvös DSE: Ratkos Petra, Vass Vivien, Béni Kitti, Kozma Kitti, Szilágyi Csenge, Tóth Vanessza. Csere: Takács D Orsolya (libero), Molnár Vivien, Tóth Kinga. Fehér Anna Ditta. Edző: Szombathy András.

Az NB I.-es csapat legközelebb október 26-án (szombaton) 15 órakor játszik a Székesfehérvári MÁV Előre-Bericap ellen. A cél most is a tisztes helytállás, hiszen az ellenfélben a tehetséges utánpótlás-válogatott játékosokon kívül amerikai és mexikói idegenlégiós is játszik, utóbbi, Ivone Martinez Villareal a felnőtt mexikói női röplabda-válogatott feladója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában