labdarúgó nb i

2019.05.11. 21:56

Nem jött össze a Lokinak a bravúr a fővárosban

Bár a DVSC egyenrangú ellenfele volt a bajnokcsapatnak, ez most nem ért pontot a Groupama Arénában.

Fotó: Kovács Péter

A rangadóhoz méltóan küzdelmes, fordulatos mérkőzést hozott a Ferencváros és a DVSC összecsapása az OTP Bank Liga 32. fordulójában, a Groupama Arénában szombat este. A 30. bajnoki címét már az előző fordulóban bebiztosító Fradi fogadta a bronzéremért hajtó debreceni csapatot. A Lokiban ezúttal kezdőként kapott helyet az a Zsóri Dániel, aki még februárban, a hajdúsági megyeszékhelyen lejátszott Fradi elleni bajnoki meccsen csereként beállva, a hosszabbításban parádés ollózásából szerzett góljával verte akkor a Debrecen a fővárosi zöld-fehéreket.

A kedvenceiket Budapestre is elkísérte mintegy 200 debreceni drukker, akik a mérkőzés kezdete előtt igencsak látványos fény- és füsteffektekkel kísért hangpróbát tartottak az arénában. A meccsen mindkét szurkolótábor aktív volt, így rangadóhoz méltó, kitűnő hangulatban játszottak a csapatok. A találkozónak igazán tétje a debreceniek számára volt, hiszen ha legyőzik a Ferencvárost, már be is biztosították volna a harmadik helyüket a bajnokságban.

 

Pávkovics fejese

A meccset a vendégek kezdték jobban, alaposan meglepve ezzel a zöld-fehéreket, akiket már a saját térfelükön sikeresen támadták le. Sőt a 4. percben Zsóri zörgethette volna meg Dibusz hálóját, de a tizenhatoson belül lefutották a védők. Tíz perc elteltével talált magára a Ferencváros, méghozzá olyannyira, hogy az első valamire való helyzetükből a 14. percben meg is szerezték a vezetést. Isael éles szögből, 10 méterről lőtte ki a hosszú sarkot. A gól után a hazaiak maradtak támadásban, pontos passzokkal tartották a labdát a Loki tizenhatosa és a felező vonal között. A félidő közepén a debreceniek a kontráikban bízhattak, amiből előbb Zsóri indulhatott a kapu felé, de a hosszú passzt a kifutó Dibusz hamarabb érte el, majd Szécsit előzte meg egy beadásnál a Fradi hálóőre. Hatékony vendégvédelem az egyik oldalon, míg az eredmény tartására törekvő biztonsági játék a másikon. A félidő hajrája azonban egyértelműen a debrecenieké volt. A 38. percben Haris indította Zsórit, akit még a tizenhatos előtt szereltek, majd három perccel később Szatmári lábában volt az egyenlítés: egy szabadrúgást követően 10 méterről csúnyán a kapu fölé durrantott. A 43. percben azonban már nem volt kegyelem. Bódi szögletét Pávkovics Bence csúsztatta öt méterről fejjel a hálóba. 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Beszorult a bajnok

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Ferenczi egy percen belül kétszer is veszélyes volt Dibusz kapujára. A balhátvéd előbb 12 méterről lőtt és védett nagyot a hálóőr, majd Bódi önzetlen passzából küldött hatalmas löketet kapura, amit a meccs leglátványosabb védésével tudott csak szögletre tornászni a kapus. A második félidő első tíz percében kapuja elé szorult a Ferencváros, a zöld-fehérek sok esetben csak keresték a labdát a gyorsan és pontosan passzoló Loki játékosok között. Ha a labda mégis hozzájuk került, inkább hátul vagy középen passzolgattak, igyekeztek megtörni a debreceniek lendületét, lassítani a játékot. Aztán az 57. percben egy ilyen helyzetben a kinyílt DVSC védelem mögé tudtak ívelni, Varga Roland pedig a kifutó Nagy mellett 13 méterről betalált a hálóba. A Loki azonban nem adta fel, hajtott az egyenlítésért, amely az idő múlásával egyre nehezebbnek tűnt. Hiszen a védekezésben és a támadások szervezésében is folyamatosan helyt kellett állni a piros-fehéreknek. Ráadásul egy sérülés miatt a kapust is le kellett cserélni Herczeg András vezetőedzőnek. A Fradi távoli lövésekkel próbálkozott, míg a debrecenieknek több helyzete is adódott a találkozó hajrájában. A 79.percben egy néhány másodperccel korábbi szabálytalanságot fújt vissza Berke játékvezető akkor, amikor Takács ajtó-ablak helyzetben volt a kaputól 17 méterre. A 90. minutumban pedig Varga Kevin egyenlíthetett volna, amikor Bódi beadását senkitől nem zavartatva 20 méterről méterekkel a kapu fölé rúgta. Az 5 perces hosszabbítás végén mindkét oldalon volt egy-egy helyzet.

Sergei Rebrov: A mai meccs a múlt heti, Újpest elleni találkozóhoz hasonlóan igazi presztízs mérkőzés volt, a szurkolóknak a maximumot nyújtották a játékosok, akik az utolsó 10 percben is csapatként funkcionált. A Debrecennek nagyon fontos meccs volt, ez érződött is, végig hajtották a találkozót.

Herczeg András: Gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki címéhez és a győzelméhez. Változatos mérkőzés volt, mindkét kapu előtt voltak helyzetek, a Ferencváros eggyel többet kihasznált. A játékosok mindent megettek a pályán, javulnunk kell a döntésekben és a pontosságban. A győzelem lett volna számunkra a legjobb, sajnos ez nem sikerült. Javulnunk kell a döntésekben, bízom benne, hogy a jövő héten ebben jobbak leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában