Német nyelvi fesztivál

2024.04.12. 18:21

Debrecenben zárták az országos fesztivált

A német nyelvet népszerűsítették a az egész hetes programsorozaton.

Haon.hu

Előadással zárták a fesztivált

Forrás: Czinege Melinda

Az országos Wunderbar Fesztivál záróünnepségét Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezték meg pénteken délután. Az esemény német nyelven zajlott, így köszöntötte a résztvevőket Papp László polgármester is. Az ünnepségen Németország, Ausztria, illetve Svájc nagyköveteit díszvendégként köszöntötték. A termet elsősorban diákok töltötték meg. Idén harmadszorra rendezték meg a programsorozatot, április 8-tól 14-ig; célja a német nyelv népszerűsítése mellett, hogy gazdasági, kulturális és oktatási párbeszédre teremtsen lehetőséget a résztvevők számára. A szervezők a fenti országok nagykövetségei, valamint a Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum, továbbá partnerintézményeik.

wunderbar fesztivál, papp lászló
Papp László polgármester köszöntette a jelenlévőket
Forrás: Czinege Melinda

Mint ismertetőjükben írják, világszerte mintegy 130 millió ember beszéli a németet anyanyelveként, és az Európai Unióban is a német a legtöbb beszélőt számláló anyanyelv. Magyarország a közös közép-európai történelem és a magyarországi német kisebbség révén szorosan kötődik a német nyelvű országokhoz és azok hagyományaihoz. 

wunderbar fesztivál
A Debreceni Dózsa György Általános Iskola tanulói is felléptek
Forrás: Czinege Melinda

Ezen túl intenzív gazdasági kapcsolatok és a német nyelvű képzések kiváló karrierlehetőségeket rejtenek, ráadásul Magyarországon is számos német nyelvű kulturális rendezvényből válogathatunk. A fesztivál színes programkínálatában színház, film, zene, workshopok, előadások és beszélgetések is szerepelnek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában