Helyi kultúra

2024.03.07. 09:39

Újra felcsendülnek az Omega-dalok Debrecenben

Az Omega Testamentum március 8-án ad koncertet a debreceni Roncsbárban, a zenekar menedzserével, Molnár Péterrel beszélgettünk arról, mire számíthat a közönség.

Kosztin Éva

Az Omega Testamentum egy korábbi koncerten

Forrás: Facebook/Omega Testamentum

– Az együttes ars poeticája, hogy a régi, közkedvelt Omega-dalok ne merüljenek feledésbe. Az egykori banda egyetlen aktív tagja, Debreczeni Ferenc Ciki tehetséges zenészeket gyűjtött maga köré, hogy együtt őrizzék a lángot, ebből alakult az Omega Testamentum, ami az utolsó Omega-lemezről kapta a nevét – magyarázta Molnár Péter.

Klubturnéjukon szinten minden nagyobb vidéki várost érintenek, Kaposvár, Szeged, Székesfehérvár és Győr után a cívisvárost is készen állnak meghódítani. Az együttes kizárólag Omega-dalokat játszik, egy kivételével, ami, mint megtudtuk, a hetekben debütált. A közösen írt új szám címe Őrizzük a lángot, ami hűen tükrözi, hogy szeretnék az Omega emlékét minél tovább és minél méltóbb módon megőrizni.

Milyen eddig a fogadtatás?

– A zenekar nagyon élvezi a munkát, eddig csak felületesen ismerték a tagok. A turné alatt összeszoktak, mára nagyon jó alkotóközösséggé kovácsolódtak. A közönség jellemzően szkeptikusan érkezik a koncertekre, nem tudják, mit várhatnak a produkciótól. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy legkésőbb az ötödik számra mindenki feloldódik, és önfeledt szórakozásba csap át a kezdeti kíváncsiság. A korosztály főleg negyvenen felüli, de szép számban akadnak fiatalok is – mi se tudjuk, honnan, de jönnek, és még a refréneket is éneklik – osztotta meg portálunkkal a klubturné eddigi tapasztalatait a menedzser.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában