Helyi kultúra

2023.08.24. 16:57

A harmincadik évadát kezdi meg a Vojtina Bábszínház

A hivatalos évadnyitón Puskás István kitért arra, idén télen mire számítsanak a debreceniek.

Nagy Emese

Láposi Terka (balról), Asbóth Anikó és Puskás István

Forrás: Molnár Péter

A Vojtina Bábszínház alapítása óta a 48., a városi hivatásos bábszínházzá válásának pedig 30. évadát kezdi meg. A hivatalos évadnyitót augusztus 24-én, csütörtökön tartották a színházteremben, ahol Asbóth Anikót, a Vojtina Bábszínház igazgatója elmondta, ahogyan minden évadukban, idén is arra törekednek, hogy a látogatókkal együtt minél több élményt tudjanak megélni. 

Hiszünk abban, hogy ahhoz, hogy friss, érvényes és szórakoztató előadások szülessenek, a közönségnek és a társulatnak együtt kell lélegeznie, gondolkodnia a színházról

– osztotta meg gondolatait. Hozzátette, minden évadban vannak kiemelt feladataik, és jelenleg a legfontosabb kihívás számukra az, hogy a Kossuth utca 1. szám alatti Szabó Magda Pódiumtermet szakmai tartalommal töltsék fel.

A bábszinház egyfajta hidat képez

Láposi Terka művészeti vezető megjegyezte, a bábszínházaknak most hihetetlenül fontosak, mert hidat tudnak képezni digitális világ és a valós, tapasztalati világ között.

– Az új évad számomra azért is egy szerencsés időszak kezdete, mert másképp készülök rá, mint az elmúlt években – Puskás István alpolgármester utalva arra, hogy a járványidőszak és az energiaválság miatt többször volt rossz hír hozója az intézménynek. Kiemelte, abban bízik, a korábbi esztendőkhöz képest most egy nyugodtabb évnek nézünk elébe.

Az előttünk álló hónapokban nem kell számolnunk kényszerintézkedésekre. Nem készülünk arra, hogy idén télen energetikai okok miatt korlátozni kelljen a kulturális intézmények működését, nyitvatartását

– emelte ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában