gratulálunk!

2021.11.11. 12:52

Kiemelt nívódíjjal tért haza Tar Csilla Eszter balmazújvárosi zenetanár Budapestről

Tar Csilla Eszter Vass Lajos Kiemelt Nívódíjban részesült | Fotó: Tar Csilla Eszter-archív

A tizenharmadik Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjén Tar Csilla Eszter felnőtt kategóriában Vass Lajos Kiemelt Nívódíj fokozatot ért el. A budapesti székhelyű Vass Lajos Népzenei Szövetség 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja a Kárpát-medencében élő és működő népdalköröket, népzenei csoportokat, énekkarokat, nyugdíjas éneklő csoportokat, a népzenét, néphagyományainkat éltető közösségeket. Továbbá célja, hogy segítse a csoportok közötti kapcsolatok kiépítését, megtartását, a tapasztalatok átadását.

Tar Csilla Eszter Vass Lajos Kiemelt Nívódíjban részesült | Fotó: Tar Csilla Eszter-archív

Korábban már beszámoltunk Tar Csilla Eszter sikereiről; azt azonban ő maga sem gondolta, hogy idén az Aranypáva különdíj mellett ilyen óriási elismerésben lesz része. – Nagyon fontosak számomra az ehhez hasonló megmérettetések, és nemcsak a verseny, hanem a résztvevők miatt is. Ezeken az eseményeken találkozhatok azokkal az emberekkel, akikkel egyazon az érdeklődésünk, mindemellett megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, építő jellegű tanácsainkat. A mostani találkozón közel hatvanan vettünk részt, ezért is külön öröm, hogy a zsűri úgy vélte, az én előadásom volt az egyik legkiemelkedőbb – nyilatkozta a Naplónak Tar Csilla Eszter, kiemelve, mérhetetlenül boldog, hogy a hétvégén nagyapja játékát adta elő.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában