Kameraszemmel

2021.04.06. 16:47

Fiatal lokálpatrióták vallanak Debrecenről a város napján

A városhoz fűződő viszonyukról, érzéseikről és emlékeikről beszélgetnek élőben az Apolló mozi Facebook-oldalán.

Fotó: Apolló mozi

Tudtad, hogy városunk több filmnek is helyszínéül szolgált, és utcáink, tereink mennyi érdekességet tartogatnak a profi- és amatőr filmesek számára is? A cívisváros filmszerepeit Mikos Ákos műsorvezető hozza el nekünk, a város érdekes tereit, utcáit pedig Löki Viktor, a Streets of Debrecen alapítója mutatja be az Apolló mozi nézőinek – írja közleményében a filmszínház.

Mikos Ákos, műsorvezető, podcaster: – Debrecen nekem a lehetőségek földje. Szeretek úgy sétálni benne, hogy keresem az izgalmat: mi az, amiről blogposzt, podcast epizód, vagy szuper videó készülhetne. Izgalmas mindezt úgy csinálni, hogy bizonyos helyszíneket felismerhetek mert igazi, nagy filmek forogtak ott. Aztán mivel Debrecen a lehetőségek földje, az is igaz lehet, hogy még foroghatnak is a jövőben...

Löki Viktor, a Streets of Debrecen alapítója: – Ugyan nincs a kis városunkban se hegy, se folyó, se „semmi”, de van helyette sok minden: műemlék jellegű cívisházak százai a belvárosban, újrahasznosított dolgokból épült baromfiudvarok a hátsó kertekben, panellabirintusok a Fnyes udvarban, Józsa-Ondód-Pallag-Macsok, nyírségi sívó homok és végtelen kis apró hangulat, részlet, történés.

Fejér Tamás, filmszínházvezető: – Akárcsak Petőfi, én is addig szeretek nézni, ameddig csak a szem elláthat. Lenyűgözőek a hegyek, a dombok, a völgyek, de hosszútávon csak az Alföld és csak Debrecen ismerős, otthonos, szerető utcái élhetőek számomra. Ebben a városban ha nem is tudom épp, hogy merre járok, pontosan tudom, hogy hol vagyok.

A „Debrecen kameraszemmel” című online beszélgetésre április 11-én, vasárnap 19 órától szeretettel várják az érdeklődőket az Apolló mozi Facebook-oldalán. Az eseményre Debrecen város napja alkalmából kerül sor, hiszen a cívisvárost 1693-ban ezen a napon, április 11-én nyilvánították szabad királyi várossá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában