Muzsika a rengetegben

2020.08.24. 10:57

„Dalra fakadt” a Gúthi erdő

Híres művek ismert betétdalait zengték vissza az erdő fái a Ligetalja-Gúth egyesület által szervezett zenés esten.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Augusztus 22-én már a késő délutáni óráktól nagy volt a sürgés-forgás a Nyíracsád és Nyíradony között található Pusztatemplom környékén. A Ligetalja-Gúth Idegenforgalmi Egyesület vezetőjének és persze tagjainak régi álma vált valóra a Muzsikál az erdő című szabadtéri zenés est megszervezésével.

A Nyíradonyból elsőként érkezett csapat a legkényelmesebb szalmabálát választhatta | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– A Pusztatemplom környezete és az erdő nyugalma kiváló környezetet biztosít a szabadtéri hangverseny megrendezésére, a jelenlegi járványügyi szabályokat pedig itt maradéktalanul be tudjuk tartani – fogalmazott Erdei Istvánné, az egyesület elnöke. A vendégek karszalagot, fertőtlenítőt kaptak, sőt Grézné Fekete Erzsébet védőnő közreműködésével lázat is mértek a biztonság kedvéért. A közönség székek helyett stílusosan szalmabálákon foglalt helyet, ami kiválóan illett az erdő varázslatos hangulatához.

Tasó László országgyűlési képviselő az egyesülethez tartozó települések polgármestereivel, képviselőivel | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Jó helyen vagyunk a hazánkban

A vendégeket Erdei Istvánné köszöntötte, majd Tasó László országgyűlési képviselő megnyitó beszédében többek között méltatta az egyesület munkáját, és a hozzá tartozó települések közötti összetartó erő fontosságát.

„Erősítsük ezzel a rendezvénnyel itt a 800 éves templomromnál, hogy mi, magyarok jó helyen vagyunk ebben a hazában”

– fejezte be gondolatait Tasó László.

Megáldották a helyszínt és megszentelték az új kenyeret | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Az egyesülethez tartozó települések egyházainak papjai megszentelték, megáldották a helyet és az új kenyeret, majd a Koleszár család ősmagyar viseletben, az általuk felállított jurta előtt tartott íjászbemutatót.

Koleszár Tímea, Koleszár Ferenc és Koleszár Árpád ősmagyar viseletben az általuk felállított jurta előtt | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Az est zárásaként a Mandala Dalszínház Hiszek egy hazában című műsorának dallamai varázsolták el a közönséget. Hallhattak részletet az István, a király, a Honfoglalás, az Egri csillagok és a Kőmíves Kelemen című művekből.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: A Mandala Dalszínház előadása osztatlan sikert aratott a Pusztatemplomnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában