Önkormányzati választás

2024.04.03. 17:08

Bódi Judit lehet a baloldal polgármesterjelöltje Hajdúnánáson?

Debrecenben és Hajdúszoboszlón közös jelöltekben gondolkodnak a baloldali pártok.

Bekecs Sándor

Válaszút előtt állnak Hajdúnánáson (is)

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Európai parlamenti és önkormányzati választásokat is tartanak Hajdú-Bihar vármegyében június 9-én. Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek a Facebook-bejelentések, sajtótájékoztatók arról, mely pártok, szervezetek, pártszövetségek állítottak jelölteket a képviselő-testületi pozíciók és a polgármesteri székek megszerzése érdekében. 

Hajdúnánás Bódi Judit haon
Bódi Judit lehet a közös jelölt
Forrás: Hajdúnánás hivatalos oldala 

A 2022-es parlamenti választásokhoz hasonlóan most is akadnak olyan települések, ahol a baloldali pártok, szervezetek közös jelölteket indítanak. Ilyen például Debrecen is, ahol a momentumos Mándi László mögé állt be az LMP, az MSZP, a Jakab Péter-féle Nép Pártján és a Szikra Mozgalom is. 

Hajdúszoboszlón húsvét előtt jelentették be, hogy a Párbeszéd – Zöldek, az MSZP és a DK Dede Tamást, a Párbeszéd – ZÖLDEK Hajdú-Bihar vármegyei elnökét támogatják polgármesterjelöltként. 

A fentiek mellett a fővárosban is összefogtak a baloldali pártok. A DK, az MSZP és a Párbeszéd megegyeztek, hogy Budapesten és az európai parlamenti választásokon is közös listán indulnak idén júniusban, a közös főpolgármester-jelölt pedig Karácsony Gergely.  

Hajdúszoboszló Dede Tamás Haon
a Párbeszéd – Zöldek, az MSZP és a DK Dede Tamást, a Párbeszéd – ZÖLDEK Hajdú-Bihar vármegyei elnökét támogatják polgármesterjelöltként
Forrás: Dede Tamás-archív

Az MSZP hajdú-bihari elnöke, Bódi Judit lehet a közös jelölt? 

Ellenzéki összefogás alakult korábban Hajdúnánáson is: a 2019-es önkormányzati választásokon közös jelölteket állított a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, az LMP és a Hajdúnánásért Európai Szemlélettel Egyesület. Akkor viszont nem indítottak polgármesterjelöltet .

Hivatalos bejelentés még nem történt arra vonatkozóan, kiket jelöl a hajdúnánási baloldal az önkormányzati képviselő-testületi tisztségek betöltéséért, azonban információink szerint a DK és az MSZP már megállapodott abban, hogy utóbbi párt hajdú-bihari elnökét, a hajdúnánási képviselő-testület ellenzéki frakciójának vezetőjét, Bódi Juditot jelölik közös polgármesternek.

Erről, valamint más baloldali szervezetekkel való egyeztetésekről, egyezményekről kérdeztük írásban Bódi Juditot, akitől cikkünk megjelenésééig nem érkezett válasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában