Visszaélés

2024.01.23. 19:20

Megelégelte Hajdúnánás városvezetősége az ellenzék visszaéléseit

A Pénzügyi Bizottság elnöki tisztségében javasol változtatást Hajdúnánás polgármestere.

Bekecs Sándor

Nagyné Legény Ildikó, Hajdúnánás alpolgármester

Forrás: Napló-archív

Közösségi oldalán, január 22-én közzétett videójában számolt be Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere arról, hogy a képviselő-testület következő ülésén két bizottság elnöki tisztségnek megváltoztatásáról is tárgyalnak. Mint kifejtette, javaslatot tett arra, hogy a Pénzügyi Bizottság éléről Bódi Judit képviselőt a testület hívja vissza, s helyére Tóth Imre képviselőt nevezze ki. A Városfejlesztési Bizottság élén Tóth Imre helyett pedig Dózsa Miklós képviselőt nevezze ki.  

A 2019-es választások eredménye 6-6 arányt hozott a képviselő-testületben, az ellenzék ezt kihasználva kizsarolta, hogy bizonyos bizottsági helyeket és elnöki tisztségeket ők tölthessenek be. Ennek eredményeként lett Bódi Judit a Pénzügyi Bizottságnak, az önkormányzat legfontosabb bizottságának az elnöke 

– idézte fel az előzményeket a Hajdú Online megkeresésére Nagyné Legény Ildikó alpolgármester. Elmondta, a bizottsági pozícióikat, az így szerzett információkat az ellenzéki képviselők főleg saját politikai haszonszerzéseik céljára használták fel.  

– Egyetértek a polgármester javaslatával, miszerint váltsuk le, hívjuk vissza Bódi Juditot a Pénzügyi Bizottság elnöki tisztségéről. A város érdeke, hogy valamennyi bizottsága működőképes legyen – jelentette ki az alpolgármester. 

Hozzátette, a bizottság összetétele nem változna, Bódi Judit tagként továbbra is tehet érdemi javaslatokat, viszont arra már nem lenne lehetősége, hogy a személyes érdekeit érvényesítse a bizottsági ülések során.  

Elfogyott a városvezetés türelme  

Nagyné Legény Ildikó elmondta, meghatározott időpontokban vannak a bizottsági ülések, pontosan azért, mert a hiányzásokat nagyon szigorúan veszi a bizottság, pénzmegvonással jár. – Bódi Judit elnökként számtalanszor új időpontokat javasolt magán jellegű elfoglaltsága miatt, amelyekhez rendkívül nehezen, vagy nem tudott mind a hivatal, mind a többi bizottsági tag alkalmazkodni – jegyezte meg.  Hozzátette, a legutóbbi alkalomkor több bizottsági tag nem tudott megjelenni – ezt jelezték is –, így a jelenlévők érdemi döntést nem tudtak hozni, így a meghívott vendégek feleslegesen vettek részt rajta.  

A döntéseket rendszeresen a testületi ülés előtt egy órával igyekezett meghozni, így nem minden napirendi pont megtárgyalására maradt idő. Úgy gondolom, most érett meg az idő, hogy más elnököt válasszunk a bizottság élére

– húzta alá Nagyné Legény Ildikó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában