Közgyűlés

2024.03.26. 08:00

Tucatnyi debreceni óvodavezető megbízása jár le

Néhányuknak nem kell újra pályázniuk, ha a közgyűlés így dönt.

Haon.hu

Az újan alakított Debreceni Hétszínvirág Sport Óvoda is vezetőt keres

Forrás: Napló-archív

Hat óvoda vezetőjének megbízásáról is dönt a debreceni közgyűlés március 28-án. Valamennyiük 5 éves igazgatói ciklusa 2024. július 31-én lejár. A pedagógusok új életpályájáról szóló törvény alapján a második igazgatói ciklusnál a pályázat mellőzhető, ha az igazgató ismételt megbízásával a fenntartó és a nevelőtestület egyetért.

A Homokkerti Pitypang Óvodát vezető Ádámszki Gáborné; a Közép Utcai Óvoda magasabb vezetői beosztását ellátó Kiss Barbara; az Ispotály Utcai Óvodát vezető Pálfi Pálma Andrea; a Nagyerdei Óvodát irányító Makai Valéria; a Szabadságtelepi Óvoda esetén Tornyi Zsuzsa Mariann, valamint a Boldogfalva Óvoda vezetésével megbízott Aranyász Éva esetén is a nevelőtestület egyöntetű igennel szavazott a támogatásról. 

Amennyiben a közgyűlés is hasonlóan határoz, a megbízásuk ezúttal 2029. július 31-ig szól majd.

Új intézmények

Nem maradna viszont el a pályáztatás további hét óvoda esetén: Vinczéné Simon Nikolett, az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda; Báthory Csaba Attiláné, a Tócóskerti Óvoda; Turek Ferencné, a Kemény Zsigmond Utcai Óvoda; Lipcseiné Szabó Ildikó, az Angyalkert Óvoda; Fekete Valéria, a Mesekert Óvoda; Takács Judit, a Mosolykert Óvoda; és dr. Nagyné Harangi Ilona, a Sinay Miklós Utcai Óvoda magasabb vezetői megbízása is lejár 2024. július 31-én.
A közgyűlés egy korábbi döntése szerint az Ifjúság Utcai Óvodát átalakítja úgy, hogy abból kiválik az Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézménye, mely a kiválást követően 2024. augusztus 1-től  önálló költségvetési szervként Debreceni Hétszínvirág Sport Óvoda elnevezéssel működik tovább.

Emellett a Pósa Utcai Óvoda 2024. július 31. napjával megszűnik, beolvad a Debreceni Hétszínvirág Sport Óvodába és Debreceni Hétszínvirág Sport Óvoda Hétpettyes Tagintézménye elnevezéssel látja el a feladatait. Így pályázatot kell kiírni a Debreceni Hétszínvirág Sport Óvoda igazgatói beosztásának ellátására is.

 Továbbá, Simon Andreának, a Kuruc Utcai Óvoda intézményvezetőjének határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonya 2023. augusztus 31. napjával – kérelmére – áthelyezéssel megszűnt, ezen posztra is pályáztatni szükséges. A pályázati felhívások várhatóan 2024. április elején jelenhetnek meg.

Egy további posztot is megpályáztatna az önkormányzat, mégpedig a DMJV Városi Szociális Szolgálat magasabb vezetői beosztásának ellátására, mert Nagy Lajosné megbízása 2024. június 30-án lejár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában