Erről is döntöttek a közgyűlésen

2022.01.29. 14:10

Négy újabb debreceni óvodában lehet majd sportpálya

Folytatódik az országos program, Debrecen idén is bekapcsolódik.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Négy önkormányzati óvodában épülhet ovisportpálya; erről sürgősségi indítvánnyal döntött a debreceni képviselő-testület csütörtökön.


Az előterjesztés szerint az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány fennállása óta 11. alkalommal, 2022-ben is pályázatot hirdetett. A Nemzeti Ovi-Sport Programban – hasonlóan a korábbi évekhez – pályázati önrész biztosításával, valamint taotámogatás igénybevételével, az alapítvány megvalósításában árnyékoló hálóval ellátott ovisportpályák épülhetnek, melyekhez eszközkészlet-beszerzés, szakemberképzés, rendezvényszervezés, személyi jellegű ráfordítás és óvodapedagógus-képzés is társul. A pályázat beérkezési határideje 2022. február 1. A debreceni önkormányzat a Lehel Utcai Óvoda, az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda, az Ifjúság Utcai Óvoda Angyalföld téri, Hétszínvirág Tagintézménye, valamint a Táncsics Mihály Utcai Óvoda kapcsán szeretne pályázni.


Eredményes pályázat esetén az önkormányzat az alapítvánnyal támogatási szerződést köt, és óvodánként megközelítőleg bruttó 5 millió 200 ezer forint összegű fejlesztési támogatást (pályázati önrészt) biztosít Debrecen 2022. évi költségvetése terhére. (A pontos összeget a program befejezését követően, egy elszámolásban határozza meg az alapítvány, melyet az önkormányzat ellenőrzés után elfogad.) A pályák megvalósítása 2023. június 30. napjáig esedékes, azokat az önkormányzat az üzembe helyezésüktől számított 15 éven keresztül használja.

 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában