Honvédelem

2024.02.10. 09:36

Jókor voltak jó helyen a katonák: hősies koszovói segítségnyújtásról számolt be a Bocskai-dandár

Balesetnél avatkoztak közbe Csuzi Gábor István főtörzsőrmester és bajtársai.

Haon.hu

Balesetnél segítettek Koszovóban a KFOR 29. váltásának katonái

Forrás: mh11.honvedseg.hu

Közúti balesetnél segédkeztek az MH KFOR 29. váltás katonái Koszovóban, írta meg a napokban az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár honlapja.

Csuzi Gábor István főtörzsőrmester és bajtársai Prizren városa felé tartottak, amikor szemtanúi voltak annak, ahogyan az egyik civil személygépjármű vezetője – szabálytalan sávváltást követően – szemből nekiütközik egy szabályosan közlekedő gépjárműnek, majd szalagkorlátnak csapódik.

Csuzi Gábor István főtörzsőrmester oszlopparancsnokként azonnal megállította a menetet, hogy a katonák szakszerű segítséget tudjanak nyújtani a bajba jutott civileknek. Két harctéri életmentő katona, Csótka Zoltán tizedes és Bíró Béla Martin őrvezető megkezdte a sokkos állapotban lévő sérült személy szakszerű ellátását, akit a helyi lakosokkal közreműködve végül stabil állapotban adtak át a mentőknek. Közben Szabó János tizedes és Kopácsi Károly Róbert őrvezető forgalomszabályozással, Kovács Attila közkatona és Bodnár Bence szakaszvezető pedig helyszínbiztosítással segítették a közös munkát a mentő és a helyi rendvédelmi szervek kiérkezéséig.

Csuzi Gábor István főtörzsőrmestert ezután nemcsak megválasztották a hónap KFOR-altisztjének, de gyors reagálóképességéért és parancsnoki munkájáért a KFOR-parancsnok nevében Cengiz Yilmaz vezénylőzászlós elismerésben részesítette.

Elismerték Csuzi Gábor István főtörzsőrmestert
Elismerték Csuzi Gábor István főtörzsőrmestert
Forrás: mh11.honvedseg.hu

Ahogy arról a Haon is beszámolt, a 29. váltás elköszönő ünnepségét tavaly júliusban tartották Debrecenben. A váltás magját a Bocskai-dandár 39-es zászlóaljának katonái alkotják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában